Těstovinový salát s tuňákem

miriako

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 g těstovin – nelépe gnocchetti sardi
  • 5 zralých rajčat
  • 3 lžíce kvalitního oleje
  • 1 tuňák ve slunečnicovém oleji (120 g čistá váha masa)
  • 1 vější lahůdková cibulka i se zelenou částí
  • 1 zelená kapie
  • 1 červená kapie
  • 1 šálek mražené kukuřice
  • petrželka
  • pažitka
  • kousek chilli papričky – nemusí být
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

A navíc

  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 3 lžíce majolky
  • citrónová šťáva

Postup

1

Těstoviny uvaříme v osolené vodě „na skus“ dle návodu. Konzervičku tuňáka otevřeme a slijeme olej. Rybku vyklepneme do salátové. Papriku a cibulku nakrájíme na malé kousky, aby vše bylo přibližně stejně, jako malé gnocchetti. Rajčata rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme je také na malé kousky. Přidáme do misky a vše důkladně promícháme. Kukuřici vaříme 2 minutky ve vroucí osolené vodě. Slijeme, a také přidáme do misky. Dle chuti osolíme a opepříme. Přidáme uvařené těstoviny a chilli papričku. Zakápneme olejem, okořeníme bylinkami a promícháme.

2

V hrnečku smícháme zakysanku, majolku a citrónovou šťávu. Tímto dipem ozdobíme salát na talířích.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

VIDEORECEPT: Dýňové cupcaky

Letní cuketový chléb s česnekem a cheddarem

Guacamole

Jednoduchý veganský “tavený sýr“ z jogurtu

Cuketovo-rajčatová polévka s quinoou

Pečené brambory se zeleninou, pikantní cizrnou a tahini omáčkou

Pečené kuře s mrkví a brambory

Výborná boloňská omáčka

Dýňová bábovka

Křupavé cuketové placičky se sýrem Feta

Dýňová polévka

Dýňové pyré/kaše