Jemný těstovinový salát s chřestem a česnekovým máslem

Recept na zaručeně rychlý, zdravý a jarní oběd.

Jemný těstovinový salát s chřestem a česnekovým máslem

Ingredience na 4 porce

  • 1 hrnek těstovin orzo (lze použít i jiné těstoviny)
  • 450 g čerstvého chřestu (jen přibližně sedmicentimetrové špičky)
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce másla
  • 100 g nastrouhaného parmezánu
  • 2 lžíce odstředěného mléka
  • čerstvá petrželka
  • sůl a pepř

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

V hrnci s osolenou vodou uvařte těstoviny. Na poslední dvě minuty vaření přidejte k těstovinám špičky chřestu. Poté odstavte z plamene a sceďte vodu.

2

Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte do něj vylisovaný česnek. Za stálého míchání opékejte česnek v másle do té doby, než změní svou barvu na světle hnědou. Přidejte na pánev těstoviny s chřestem, polovinu parmezánu, mléko, petrželku, sůl a pepř.

3

Směs důkladně promíchejte a nechte ji minutu povařit. Podávejte posypané zbylým parmezánem.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Hotové do 30 minut, Vegetariánské

Zdroj: diethood.com

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře