Jemný těstovinový salát s chřestem a česnekovým máslem

Recept na zaručeně rychlý, zdravý a jarní oběd.

Snadné a rychlé

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hrnek těstovin orzo (lze použít i jiné těstoviny)
  • 450 g čerstvého chřestu (jen přibližně sedmicentimetrové špičky)
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce másla
  • 100 g nastrouhaného parmezánu
  • 2 lžíce odstředěného mléka
  • čerstvá petrželka
  • sůl a pepř

Postup

1

V hrnci s osolenou vodou uvařte těstoviny. Na poslední dvě minuty vaření přidejte k těstovinám špičky chřestu. Poté odstavte z plamene a sceďte vodu.

2

Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte do něj vylisovaný česnek. Za stálého míchání opékejte česnek v másle do té doby, než změní svou barvu na světle hnědou. Přidejte na pánev těstoviny s chřestem, polovinu parmezánu, mléko, petrželku, sůl a pepř.

3

Směs důkladně promíchejte a nechte ji minutu povařit. Podávejte posypané zbylým parmezánem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cuketová směs s hrachem

Celozrnné bagety s pohankou

Karameloví perníčci

Nepečená kávová zrna bez cukru

Nejlepší vaječný likér za 15 minut

Tvaroho-makový koláč bez mouky

Dýňový chléb

Lehký moučník se smetanovým krémem, banánem a kokosem

Video: Křupavé medové kuřecí špalíčky

Rafaelo

Medovník

Video: Slaný koláč se smetanovým špenátem a vajíčkem bez přípravy těsta