Když si vzpomenu na loňskou dovolenou v řeckém městečku Parga, vždy se mi vybaví řecký salát. I když má Řecko spoustu vynikajících jídel, tento jednoduchý salát je pro mě jedničkou.
Na skok v kuchyni
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
2-3 zralá rajčata
1 okurka
1 paprika (červená nebo zelená)
1 střední červená cibule
1 hrst kvalitních černých oliv
200 g sýru feta
Mořská sůl
Šťáva z citrónu
Kvalitní olivový olej
Koření na řecký salát (sušené oregano)
Několik lístků čerstvé máty
Postup
1
Rajčata nakrájíme na klínky, okurku na kostky, papriku na plátky a červenou cibuli na tenká půlkolečka. V misce (talíři) smícháme rajčata, okurku, papriku a černé olivy. Vše zasypeme nakrájenou cibulí.
2
Na cibuli položíme plátek sýru feta. Salát pokapeme několika kapkami šťávy z citronu a zalijeme dostatečným množstvím olivového oleje (salát se musí v oleji trochu „koupat“).
3
Nakonec salát jemně posolíme a posypeme kořením. Na talíři dozdobíme čerstvou mátou.