Řecký salát

Když si vzpomenu na loňskou dovolenou v řeckém městečku Parga, vždy se mi vybaví řecký salát. I když má Řecko spoustu vynikajících jídel, tento jednoduchý salát je pro mě jedničkou.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2-3 zralá rajčata
  • 1 okurka
  • 1 paprika (červená nebo zelená)
  • 1 střední červená cibule
  • 1 hrst kvalitních černých oliv
  • 200 g sýru feta
  • Mořská sůl
  • Šťáva z citrónu
  • Kvalitní olivový olej
  • Koření na řecký salát (sušené oregano)
  • Několik lístků čerstvé máty

Postup

1
Rajčata nakrájíme na klínky, okurku na kostky, papriku na plátky a červenou cibuli na tenká půlkolečka. V misce (talíři) smícháme rajčata, okurku, papriku a černé olivy. Vše zasypeme nakrájenou cibulí.
2
Na cibuli položíme plátek sýru feta. Salát pokapeme několika kapkami šťávy z citronu a zalijeme dostatečným množstvím olivového oleje (salát se musí v oleji trochu „koupat“).
3
Nakonec salát jemně posolíme a posypeme kořením. Na talíři dozdobíme čerstvou mátou.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Tagliatelle s houbami, smetanou a mletým masem

Extra sladký koláč s nutellou

Vánoční cukroví – išlské čokoládové dortíčky s nasekanými pistáciemi

Kari quinoa s pečenou zeleninou | quinoa bowl

Lasagne s mletým masem a cuketou

Jáhlový vanilkový dort s krémem z hrašky

Red velvet muffiny

Duhové nudle

Lososové teriyaki

Polévka z dýně hokaido a celeru

Cizrnovo tuňákový salát s rukolou

Rychlá ovesná snídaně s nektarinkou