
A ještě
Rozehřejeme si troubu na 170 st. C. Řepy omyjeme, odřízneme kořínky a položíme je vedle sebe na kus alobalu. Osolíme a pokapeme olivovým olejem. Zabalíme a hodinu pečeme ve vyhřáté troubě. Alobal pak rozbalíme a řepu necháme chvíli zchladnout. Potom jí oloupeme, nakrájíme na kostky a umixujeme v mixéru nebo sekáčku anebo nastrouháme na jemném struhadle.
Česnek oloupeme, prolisujeme a na 2 lžících oleje orestujeme spolu s pokrájenou chilli papričkou jemně dorůžova. Šalotku i lahůdkovou cibulku nakrájíme na malé kostičky.
Řepu, orestovaný česnek i s olejem, cibulku i šalotku smícháme v míse. Doplníme arašídové máslo (pokud nemáme, rozmixujeme dohladka arašídy) a ochutíme kořením. Je to tak trochu alchymie. Ochucujeme do té doby, dokud nám směs nepřijde dokonalá :). Použijeme k tomu sojovku, kečup, hořčici, papriku, worchestr, citrónovou šťávu, pepř a sůl. Vychladíme.
Bagetky nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi na trošce oleje dozlatova. Hermelín nakrájíme na plátky, které ještě přepůlíme. Pokládáme je na horké topinky. Na sýr navrstvíme tataráček a ozdobíme rukolou.