Mexický těstovinový salát

Skvělý a svěží těstovinový salát. Ideální do horkého počasí.

Mexický těstovinový salát

Ingredience na 10 porcí

Na salát

  • 500 g těstovinových kolínek
  • 150 g kukuřice
  • 1 plechovka fazolí
  • 1/2 hrnku nasekaných černých oliv
  • 6 soudkovitých rajčat nebo 2 velká klasická rajčata, nasekaná
  • 3 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
  • 1/2 řervené cibule, najemno nasekané
  • nasekaný koriandr (nemusí být)

 
Na dresink

  • 1 hrnek / 250 ml salsy
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 1/4 hrnku majonézy
  • 1 stroužek utřeného česneku
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • sůl a pepř na dochucení
  • 2 limetky, odšťavněné (nemusí být)

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Dáme vařit kolínka dle návodu a mezitím si zprudka orestujeme kukuřici na pánvi, aby alespoň některé kousky chytly nahnědlou barvu.

2

Všechny ingredience na dresink zkombinujeme a důkladně promícháme, aby se spojily.

3

Uvařená kolínka, kukuřici, fazole, olivy, rajčata, jarní cibulku, nasekanou červenou cibuli a koriandr dáme do velké mísy a přelijeme 3/4 dresinku. Jemně celou směs promícháme. Na závěr přidáme poslední 1/4 dresinku a opět promícháme. Salát dáme do lednice na 2 hodiny, aby si odpočinul a všechny ingredience se prolnuly.

4

Salát můžeme dozdobit koriandrem, nebo zalít šťávou ze dvou limetek.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez kategorie, Saláty

Zdroj: thepioneerwoman.com

Hodnocení a komentáře

Ivana Brzobohatá

Ivana Brzobohatá

Miluji to!

Odpovědět

Snadné a rychlé

Snadné a rychlé

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře