Šťavnaté kuře ´supreme´ s cuketou

Tento recept mám velice rád, jelikož není nějak náročný na přípravu. Klasické lehké jídlo na teplejší dny.

Petr Danda

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • francouzské kuřeci prso “supreme”
  • 1 větší cuketa
  • 30 g sýra (dle toho, jaký máte rádi), já jsem dával obyčejný eidam
  • 0,5 dcl bílého vina
  • sůl
  • pepř
  • rozmarýn
  • olivový olej

Postup

1

Kuřecí prso osolíme, přidáme lehce rozmarýnu. Rozpálíme si troubu na 180 °C.

2

Na pánev přidáme olivový olej, na rozpálený ojel přidáme kuřecí prso, které opečeme po obou stranách.

3

Opečené prso předáme na plech a vložíme do trouby, kde jej necháme zhruba 10 minut. Poté jej vyjmeme.

4

Omytou a cuketu nakrájíme na menší kostičky. Na pánev přidáme olivový olej. Na rozpálenou pánev přidáme nakrájenou cuketu, kterou lehce promícháme a necháme osmahnout do poloměka.

5

Přidáme připravené bílé víno. Necháme víno lehce vyvařit. Osolíme, opepříme a přidáme rozmarýn. Pánev dáme stranou a přidáme nakrájený nebo nadrobno nastrouhaný sýr a promícháme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fit zapečené voňavé kuře s květákem a sýrem

Kuřecí prsa s krémovou česnekovou omáčkou, špenátem a sušenými rajčaty

Zapečené cukety plněné fazolemi,rajčaty a sýrem

Pečené bramborové mřížky

Hruška na medu s ořechy, čokoládový písek, tvaroh

Pudink s levandulovým tvarohem

Lehký moučník se smetanovým krémem, banánem a kokosem

Tlačené koláče

Dietní cuketové chipsy s parmezánem

10 Nejoblíbenějších receptů na Cheesecake

Luxusní malinovo-pistáciový cheesecake

Pravá česká bramboračka