
Očistěte květák a nakrájejte ho na malé růžičky. Ty pak postupně rozmixujte, dokud nemá květák texturu rýže nebo kuskusu. Dejte pozor, ať květák nepřemixujete.
V malé míse smíchejte vejce a bílky. Osolte.
Na středním plameni zahřejte pánev a nalijte na ni trošku oleje na smažení. Přidejte vaječnou směs a míchejte, dokud nejsou vajíčka hotová. Poté odstavte z plamene.
Na pánvi smíchejte sezamový olej, cibuli, jarní cibulku, hrášek, mrkve a česnek. Smažte asi 3 minuty, dokud není vše změklé.
Zvyšte plamen na středně velký a na pánev do zeleniny přidejte květákovou rýži. Polijte sojovou omáčkou a nechte celou směs osmahnout za občasného míchání. Míchejte asi 5 minut, dokud není květák jemně křupavý zvenku, ale měkký zevnitř.
Přidejte do směsi hotová vejce a promíchejte.