Mini pizza s mozzarelou, rajčaty a pestem
Itálii mám moc ráda. V létě je to země plná sluníčka, dobrého jídla s ním spojených chutí a vůní. Když si ji chci trochu připomenout uděláme si domácí pizzu. Dnes jsem měla chuť na barvy Itálii, tedy zelenou, bílou a červenou. Bazalka, mozzarela a rajčata je kombinace, které mě nikdy neomrzí.

Ingredience na 8 porcí
Těsto:
- 1 zakysaná smetana (180g)
- 300 g špaldové mouky
- 1 celé vejce
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- sůl
Náplň:
- rajčata v plechovce 400g (loupaná, krájená)
- 1-2 lžíce cukru
- sůl
bazalka, oregáno - 125 g mozzarela
- 1 rajče nakrájené na plátky
- pesto
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Smícháme si všechny ingredience na těsto. Těsto zpracujeme a vyválíme na tenký plát, ze kterého pomocí misky vykrojíme stejná kolečka. Tyto pak položíme na plech vyložený pečící folií.
Náplň si udělaáme z loupaných a nakrájených rajčat v plechovce, vidličkou je ještě torchu pomačkáme, přidáme k nim cukr, sůl, bazalku a oregáno. Touto směsí potřeme kažkou minipizzu a navrch dáme natrhanou mozzarelu, rajče a lžičku pesta.
Pak již jen péci v předehřáté troubě na 180C cca 30 minut.
Před podáváním ještě dozdobíme čerstvou bazalkou
Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé
Hodnocení a komentáře


19. 1. 2017
Tohle těsto je super, dělám podobné jen místo smetany je tam tvaroh, jinak je to de facto stejné – navíc to těsto se dá použít i na sladko, je fakt báječné. Dobře se s ním pracuje, vyvaluje, nekyne a hlavně se v domácí obyčejné troubě nevysušuje, není z něj taková ta “buchta”. Dokonce jsem četla, že se tohle těsto dělá i v Itálii, domovině pizzy. Co jsem tohle zkusila, nedělám jiné. Děkujeme za recept a kombinace rajčata a mozzarella je prostě jednoduchá a nejlepší a mohou si všichni vymýšlet různé quatro a tri a masa a salámy jak chtějí 🙂
Odpovědět