Mini pizza s mozzarelou, rajčaty a pestem

Itálii mám moc ráda. V létě je to země plná sluníčka, dobrého jídla s ním spojených chutí a vůní. Když si ji chci trochu připomenout uděláme si domácí pizzu. Dnes jsem měla chuť na barvy Itálii, tedy zelenou, bílou a červenou. Bazalka, mozzarela a rajčata je kombinace, které mě nikdy neomrzí.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:
  • 1 zakysaná smetana (180g)
  • 300 g špaldové mouky
  • 1 celé vejce
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • sůl
Náplň:
  • rajčata v plechovce 400g (loupaná, krájená)
  • 1-2 lžíce cukru
  • sůl bazalka, oregáno
  • 125 g mozzarela
  • 1 rajče nakrájené na plátky
  • pesto

Postup

1
Smícháme si všechny ingredience na těsto. Těsto zpracujeme a vyválíme na tenký plát, ze kterého pomocí misky vykrojíme stejná kolečka. Tyto pak položíme na plech vyložený pečící folií.
2
Náplň si udělaáme z loupaných a nakrájených rajčat v plechovce, vidličkou je ještě torchu pomačkáme, přidáme k nim cukr, sůl, bazalku a oregáno. Touto směsí potřeme kažkou minipizzu a navrch dáme natrhanou mozzarelu, rajče a lžičku pesta.
3
Pak již jen péci v předehřáté troubě na 180C cca 30 minut.
4
Před podáváním ještě dozdobíme čerstvou bazalkou
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pudinková buchta se zakysanou smetanou

Salát z rajčat, oliv a mozzarelly

Pomazánka z cizrny a červené řepy

Fitness skořicový mugcake za 5 minut

Krabí salát s avokádem – jednoduchý recept

Křupavé gnocchi a la caprese

Video: Vláčný koláč s citronovou šťávou a lahodnou šlehačkou

Svěží pesto z medvědího česneku hotové za 10 minut

Bezlepkové lívance (kokosovo-pohankové)

Ovoce zapečené s vločkami a kokosem

Domácí čokoláda s kešu, brusinkami a plátky kokosu

Bezlepkové linecké s mákem a povidly