Energetické ovesné trojhránky s javorovým sirupem a skořicí do 30 min

Začněte den plní energie pomocí těchto skvělých banánových trojhránků, které pomohou s úspěšným startem do nového dne. Připravíte je do 30 minut a zvládne je i pekař-začátečník. :)

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 2 lžičky javorového sirupu
  • 2 hrnky celozrnné mouky
  • 4 lžičky prášku na pečení
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce cukru
  • 1 hrnek másla
  • 2 banány
  • 1 hrnek odtučněného mléka
  • 2 lžíce odtučněného mléka na potření
  • 1 hrnek silné kávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

1

Předehřejte si troubu na 200 stupňů. Na plech si připravte pečicí papír.

2

V míse smíchejte vločky, skořici, zázvor a sirup. V další míse promíchejte mouku, prášek na pečení, cukr a sůl. Do této mísy nakrájejte kousky másla a promíchejte tak, aby vznikly hrubé drobky.

3

Banány rozmačkejte vidličkou. V míse je vyšlehejte spolu s 1/4 hrnku mléka, kávou a vanilkovým extraktem. Vlijte do misky s moukou a vidličkou pomalu zpracujte do hrubého těsta. Nedělejte těsto hladké. Vytvarujte kouli a odložte na lehce pomoučený vál.

4

Rozválejte těsto, aby mělo na šířku asi 2 až 2,5 cm. Ostrým nožem ho rozkrájejte na osm dílů ve tvaru podobném trojúhelníků. Přesuňte díly na plech s pečicím papírem a potřete je zbylými 2 lžícemi mléka.

5

Posypte díly směsí z vloček a pečte 15 až 20 minut dohněda. Po vyndání je položte na mřížku, aby vychladly.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňová roláda s ořechy

Nepečené jahodové řezy se sušenkovou krustou a šlehačkou

Rychlé krevetové kari

Špenátovo-ricottové noky s pečeným lilkem

Video: Křupavé mozzarellové tyčinky se špenátem

Křupavé cukety zapečené s parmezánem

Domácí pomerančová zmrzlina bez rafinovaného cukru

Pstruh na másle

Tuniakové karbonátky

Třívrstvé kakaové řezy s jogurtem, karamelem a čokoládovou polevou

Sváteční husa na jablkách

Čokoládový dort bez mouky pouze ze 3 ingrediencí