Snadný banánový dort s čokoládovou ganachí + Videorecept

Extra banánový korpus s jemnou čokoládovou ganachí na vrchu. Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept na výborný dezert s nezapomenutelnou kombinací čokoládové polevy a banánové chuti.

Janetta

Autor

Přehrát video
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 150 g krupicového cukru (maximálně 400 g, dle chuti)
  • 245 g hladké mouky
  • 75 g holandského kakaa
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 velká vejce
  • 2 rozmačkané banány
  • 240 ml teplé vody
  • 120 ml mléka
  • 120 ml slunečnicového oleje
  • 1 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Čokoládová ganache

  • 227 g hořké čokolády
  • 180 ml 40 % smetany
  • 14 g másla

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Formu (23 x 33 cm) vymažte olejem, či pečicím olejem ve spreji.
  2. Ve velké míse smíchejte cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl.
  3. V druhé míse rozšlehejte vajíčka, banány, mléko, vodu, olej a vanilkový extrakt.
  4. Přelijte tekuté ingredience do suchých a promíchejte jen tak, aby se všechny suroviny hezky spojily.
  5. Nalijte těsto do formy a pečte 35 až 40 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nebude nebude suchá.
  6. Korpus nechte úplně zchladnout.
  7. Nakrájejte čokoládu na kousky a přesypte je do horkuvzdorné mísy. V rendlíku smíchejte máslo a smetanu a zahřívejte, dokud nezačne směs po okrajích malinko bublat.
  8. Nalijte horkou smetanu na čokoládu a nechte stát 5 minut. Poté rozmíchejte směs do hladka.
  9. Nechte polevu úplně vychladnout a poté ji vyšlehejte pomocí ručního robotu.
  10. Rozetřete polevu na vychladlý korpus a servírujte.

Videorecept

Zdroj: joyofbaking.com

Ingredience

Korpus
  • 400 g krupicového cukru
  • 245 g hladké mouky
  • 75 g holandského kakaa
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 velká vejce
  • 2 rozmačkané banány
  • 240 ml teplé vody
  • 120 ml mléka
  • 120 ml slunečnicového oleje
  • 1 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Čokoládová ganache
  • 227 g hořké čokolády
  • 180 ml 40 % smetany
  • 14 g másla

Postup

1
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu (23 x 33 cm) vymažte olejem, či pečicím olejem ve spreji.
2
Ve velké míse smíchejte cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl.
3
V druhé míse rozšlehejte vajíčka, banány, mléko, vodu, olej a vanilkový extrakt.
4
Přelijte tekuté ingredience do suchých a promíchejte jen tak, aby se všechny suroviny hezky spojily.
5
Nalijte těsto do formy a pečte 35 až 40 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nebude nebude suchá. Korpus poté nechte úplně zchladnout.
6
Nakrájejte čokoládu na kousky a přesypte je do horkuvzdorné mísy. V rendlíku smíchejte máslo a smetanu a zahřívejte, dokud nezačne směs po okrajích malinko bublat.
7
Nalijte horkou smetanu na čokoládu a nechte stát 5 minut. Poté rozmíchejte směs do hladka.
8
Nechte polevu úplně vychladnout a poté ji vyšlehejte pomocí ručního robotu. Rozetřete polevu na vychladlý korpus a servírujte.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cuketové slané placičky

Panna cotta z podmáslí s citronovým krémem

Marinovaný losos Teriyaki hotový za chvíli

Guláš z hlívy ústřičný a krémových žampiónů

Kokosové kloboučky od leničky

Bezový sirup

Řepová polévka

Citrónové sušenky

Angreštovo-rebarborový kynutý koláč

Kuřecí kapsa

Salát s avokádem a kuřecím masem

Domácí marmeláda s jablky, muškátovou dýní a špetkou skořice