Ingredience
Korpus
- 150 g krupicového cukru (maximálně 400 g, dle chuti)
- 245 g hladké mouky
- 75 g holandského kakaa
- 3 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 2 velká vejce
- 2 rozmačkané banány
- 240 ml teplé vody
- 120 ml mléka
- 120 ml slunečnicového oleje
- 1 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Čokoládová ganache
- 227 g hořké čokolády
- 180 ml 40 % smetany
- 14 g másla
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C. Formu (23 x 33 cm) vymažte olejem, či pečicím olejem ve spreji.
- Ve velké míse smíchejte cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl.
- V druhé míse rozšlehejte vajíčka, banány, mléko, vodu, olej a vanilkový extrakt.
- Přelijte tekuté ingredience do suchých a promíchejte jen tak, aby se všechny suroviny hezky spojily.
- Nalijte těsto do formy a pečte 35 až 40 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nebude nebude suchá.
- Korpus nechte úplně zchladnout.
- Nakrájejte čokoládu na kousky a přesypte je do horkuvzdorné mísy. V rendlíku smíchejte máslo a smetanu a zahřívejte, dokud nezačne směs po okrajích malinko bublat.
- Nalijte horkou smetanu na čokoládu a nechte stát 5 minut. Poté rozmíchejte směs do hladka.
- Nechte polevu úplně vychladnout a poté ji vyšlehejte pomocí ručního robotu.
- Rozetřete polevu na vychladlý korpus a servírujte.
Videorecept
Zdroj: joyofbaking.com