Šťavnaté kuřecí stripsy s dipem

Jednou za čas je potřeba pořádně zhřešit. A co by pro tento okamžik bylo lepší, než klasické, pikantní a smažené kuřecí stripsy s domácím dipem. Vyzkoušejte tento recept, který je jednoduchý i rychlý zároveň.
  • Čas vaření: 1 h
  • Porce: 6

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Dip

  • 1 12 hrnku majonézy
  • 14 hrnku medu
  • 2 lžíce hrubě nasekaného čerstvého kopru (volitelné)
  • 2 lžíce šťávy z citrónu
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl a pepř na dochucení

Kuřecí stripsy

  • 900 g kuřecích prsou, očištěných a nakrájených na tenčí plátky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce čerstvě mletého černého pepře
  • 1 12 lžičky sušeného česneku
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička hořčice
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 4 vejce, lehce rozšlehané
  • 3 hrnky strouhanky
  • olej na smažení
Honey-Dill Dipping Sauce

Postup

  1. Na dip smíchejte majonézu s medem, koprem, hořčicí a citrónovou šťávou. Osolte a opepřete dle chuti a vše promíchejte dohladka.
  2. Do mísy vložte kuřecí plátky a vsypte cukr, sůl, pepř, česnek a papriku. Promíchejte a přidejte hořčici.
  3. Vyndejte tři talíře a rozdělte mezi ně mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku.
  4. Do hlubší pánve nalijte olej na smažení a rozehřejte jej.
  5. Vezměte plátek kuřete a obalte jej v mouce, poté ve vejcích a pak ve strouhance. Smažte z obou stran dozlatova, okolo 3 minut.
  6. Přendejte hotové stripsy na talíř vyložený papírovou utěrkou, abyste odsáli přebytečný tuk. Servírujte s dipem.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mexický těstovinový salát

Cuketové koláčky s ajvarem z listového těsta

Pečená kuřecí prsa plněná špenátem, krémovým sýrem a jarní cibulkou

Hovězí po staročesku s kapusto-slaninovým knedlíčkem

Dýňové cupcakes

Rillettes – fracouzská masová specialita

Grilovaná kuřecí prsa s ostružinovou polevou

Chřest se sýrem a šunkou v župánku z listového těsta

Zapečené conchiglioni s ricottou a špenátem

Ředkvičková smaženice

Kořeněné kuřecí paličky se zeleninou z jednoho pekáče

Pečená dýně s parmazánem a bazalkovým dipem