Rychlý kuskus s cuketou

Kuskus je jedna z mých nejoblíbenějších surovin. Mám ho pořád doma a neustále s ním experimentuji. Dá se připravit na tolik způsobů, že je člověk snad ani nikdy nevyčerpá. Nejraději mám ale kuskus jen se zeleninou, lehce orestovanou na olivovém oleji a s arabským kořením.

Cooking with Šůša

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hrnek kuskusu
  • 450 ml zeleninového vývaru
  • 1 velká cuketa
  • 1 pórek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • hrubozrnná mořská sůl
  • arabské koření
  • čerstvá bazalka

Postup

1

Suchý kuskus nasypeme do mísy. Zeleninový vývar ohřejeme v hrnci a zalijeme jím připravený kuskus. Přikryjeme pokličkou a necháme vývar nasáknout do kuskusu.

2

Cuketu oloupeme a nakrájíme na větší kostičky, pórek nakrájíme na kolečka. Na pánvi necháme rozehřát olivový olej, na kterém orestujeme nakrájenou zeleninu.

3

Orestovanou cuketu a pórek smícháme s kuskusem, ochutíme solí, kořením, ozdobíme bazalkou a můžeme podávat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zapékané hlávkové zelí s cuketou, česnekem a sýrem

Kuřecí prsa pečená na másle s česnekem a tymiánem

Video: Chlebový ježek ve stylu cheeseburgeru

Široké nudle s gorgonzolou a sušenými rajčaty

Svíčková omáčka bez mouky

Cuketovo – dýňové jáhloto

Špagety alla matriciana s rajčaty a vepřovou šunkou

Krémová polévka z pečené dýně a mrkve

Video: Raw cuketové špagety Alfredo z piniových oříšků

Dýňové lívanečky se zakysanou smetanou, javorovým sirupem a ořechy

Těstoviny s omáčkou z rajčat, mrkve a červené čočky

Gnocchi s pestem ze sušených rajčat