Čtyřvrstvý kokosový dort plný krému

Parádní kokosový dort jako z cukrárny. Obsahuje nadýchaný podmáslový korpus, plno kokosu a dokonce dva druhy krému.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

  1. Na citronový krém smíchejte vejce,cukr a citronovou šťávu nad parou. Míchejte, dokud směs nebude konzistencí připomínat jogurt (obvykle okolo 10 minut).
  2. Sundejte z plotny a vmíchejte máslo s citronovou kůrou. Zakryjte potravinovou folií a dejte do lednice zchladnout.
  3. Předehřejte troubu na 180 °C. Dvě formy o průměru 23 cm vymažte máslem a dna vyložte pečícím papírem.
  4. Ve velké míse smíchejte mouku, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl.
  5. V druhé misce rozšlehejte máslo s cukrem do pěny. Přidejte vejce, vanilku a promíchejte.
  6. Střídavě přidávejte moučnou směs a podmáslí. Dobře promíchejte.
  7. Rovnoměrně rozdělte těsto do forem a pečte 27 až 30 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevýjde čistá.
  8. Nechte chvíli chladnout, pak uvolněte z formy na rošt. Nechte korpusy úplně vychladnout.
  9. Na krém vložte bílky,cukr,vodu a med do horkuvzdorné misky. Vše dobře rozšlehejte pomocí mixéru.
  10. Misku dejte nad hrnec s vařící vodou a pokračujte ve šlehání přibližně 6 minut. Směs by měla být hezky nadýchaná.
  11. Sundejte z hrnce, přilijte vanilkový extrakt a šlehejte další 2 minuty. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
  12. Vychladlé korpusy rozřízněte v polovině, takže vám vzniknou 4 vrstvy.
  13. První vrstvu dejte na servírovací talíř a rozetřete na ni přibližně 1/3 citrónového krému a nasypte 2 lžíce kokosu. Pokračujte stejně s dalšími vrstvami.
  14. Jakmile dojdete k poslední, namažte zbylým vanilkovým krémem vršek a strany dortu a posypte celý dort kokosem. Ihned servírujte nebo skladujte v lednici.

Videorecept

 

Ingredience

Citrónový krém

  • 3 velká vejce pokojové teploty
  • 80 ml čerstvě vymačkané citrónové šťávy
  • 4 g strouhané citrónové kůry
  • 150 g krupicového cukru
  • 55 g másla pokojové teploty

Korpus

  • 325 g hladké mouky
  • 8 g kypřícího prášku
  • 2 g jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 225 g másla pokojové teploty
  • 350 g krupicového cukru
  • 4 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 240 ml podmáslí

Vanilkový krém

  • 3 bílky
  • 300 g krupicového cukru
  • 60 ml studené vody
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Zdobení

150 g strouhaného kokosu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Grilovaný losos s mořskými řasami salicorne.

Kyšková polévka od míši d.

Zapékaný květák s křupavou sýrovou gratinou na povrchu

Noky se sýrem a šunkou

Cibulová polévka s uzenou paprikou

Quinoa kaše s kokosovým mlékem

Krémové „Blondies“ plněné nutellou

Video: Smažené vanilkové tyčinky hotové za 25 minut

Masoví ježci v rajčatové omáčce

Video: Nebesky nadýchané japonské lívanečky

Portobello burgry

Celozrnné špagety se špenátovým pestem, žampiony a rajčaty