Kuskus se zelenými fazolkami a baby špenátem
Dnes šlo o to jak z mála udělat hodně. Takže jsem sáhla po osvědčeném kuskusu. Zkombinovala jsem jej se zelenými fazolkami a baby špenátem. Chtělo to však chuťově zvýraznit a k tomu měla sloužit zálivka z olivového oleje, medvědího česneku a bylinek. Byla to dobrá kombinace a určitě tuto podobu kuskusu budu využívat častěji.

Ingredience na 2 porce
- 100g kuskusu
- 100 g zelených fazolek
- 3 hrsti baby špenátu
- 3 lžíce olivového oleje
- hrst medvědího česneku
- šťáva z 1/2 citrónu
- sůl
- pepř
- hrst libečku
- svazek pažitky
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Kuskus uvaříme dle návodu na obalu. Fazolky dáme do vařící, osolené vody a cca 3 minuty povaříme, scedíme a necháme okapat. Listy baby špenátu si opláchneme a také necháme okapat.
V misce si smícháme olivový olej s nasekaným medvědím česnekem. Přidáme nasekané bylinky (libeček, pažitka), citronovou šťávu a osolíme a opepříme.
Poté pak kuskus smícháme s nakrájenými fazolkami, listy baby špenátu a směsí bylinek a olivového oleje. Vše dobře promícháme. Takto připravený kuskus lze jíst samotný nebo jej využít jak přílohu.
Mohlo by vás zajímat:
Luštěniny
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře