Kuskus se zelenými fazolkami a baby špenátem

Dnes šlo o to jak z mála udělat hodně. Takže jsem sáhla po osvědčeném kuskusu. Zkombinovala jsem jej se zelenými fazolkami a baby špenátem. Chtělo to však chuťově zvýraznit a k tomu měla sloužit zálivka z olivového oleje, medvědího česneku a bylinek. Byla to dobrá kombinace a určitě tuto podobu kuskusu budu využívat častěji.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100g kuskusu
  • 100 g zelených fazolek
  • 3 hrsti baby špenátu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • hrst medvědího česneku
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • sůl
  • pepř
  • hrst libečku
  • svazek pažitky

Postup

1

Kuskus uvaříme dle návodu na obalu. Fazolky dáme do vařící, osolené vody a cca 3 minuty povaříme, scedíme a necháme okapat. Listy baby špenátu si opláchneme a také necháme okapat.

2

V misce si smícháme olivový olej s nasekaným medvědím česnekem. Přidáme nasekané bylinky (libeček, pažitka), citronovou šťávu a osolíme a opepříme.

3

Poté pak kuskus smícháme s nakrájenými fazolkami, listy baby špenátu a směsí bylinek a olivového oleje. Vše dobře promícháme. Takto připravený kuskus lze jíst samotný nebo jej využít jak přílohu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Americká klasika – snadné domácí Corn Dogy

Rychlý závin plněný cuketou, šunkou a sýrem

Pečené česnekové Edamame fazolky

Steak z tuňáka na barevném pepři a mořské soli

Křupavá kuřecí stehýnka s krémovou rýží a tymiánem z jednoho hrnce

Třívrstvé dýňovo smetanové řezy

Cuketový koláč

Polévka z červeného zelí a fazolí

Křupavé kuličky v bílé čokoládě s dýňovým krémem

Smetanové penne

Krémově jemná čočková polévka se zeleninou

Koprová omáčka s křehkým hovězím