
Nejprve si rozehřejeme troubu na 180 stupňů a na plech vyložený pečící folií si naskládáme keříková rajčata, ty pokapeme trochou olivového oleje a mírně osolíme a dáme do trouby cca 10 minut.
Slupka rajčat hezky praskne a jde krásně sloupnout. Mezitím si v tlakovém hrnci na Ghí osmahneme najemno nakrájenou cibulku, poté přidáme česnek, nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a pórek. Vše krátce osmahneme.
Poté přidáme drcená rajčata a promícháme, přidáme bazalku a bobkový list, zalijeme vývarem a dáme vařit. Vaříme cca 10 minut do změknutí zeleniny.
Poté z polévky vyjmeme bobkový list. Přidáme oloupaná a vykrojená, opečená keříková rajčata (4 kusy si necháme na ozdobení polévky). Směs osolíme, opepříme a pokud je třeba trochu osladíme. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Na závěr dochucení zakápneme trochou citrónové šťávy. Nakrájíme si mozzarelu na plátky.
Polévku podáváme s opečeným rajčátkem, plátky mozzarely, pár lístky bazalky a případně s pečivem např. s nasucho opečenou bagetkou potřenou směsí olivového oleje a nasekané bazalky
vařeno v tlakovém hrnci Inspirace: http://www.albert.cz/recepty/rajcatova-polevka-s-parmaza