Křehké pastinákové hranolky s křenovým dipem

Zdravější varianta klasických hranolek nebo jen tak něco na zobání pro přátele. Pro obě situace zde máme recept, který si zcela jistě oblíbíte. Pastinákové hranolky jsou křehké i jemné zároveň a s křenovým dipem dostanou opravdový říz. :)

Vladimír

Autor

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1⁄2 hrnku majonézy
  • 1⁄3 hrnku čerstvého strouhaného křenu
  • 1⁄2 lžičky sušeného česneku
  • 1 1⁄2 lžičky rozmarýnu
  • sůl a pepř na dochucení
  • 900 g pastináku, očištěného, oloupaného a nakrájeného na tlustší hranolky
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Smíchejte majonézu, křen, česnek, rozmarýn, sůl a pepř v misce a dejte do lednice.

2

Připravené hranolky nasypte do větší mísy a přilijte olej, osolte a opepřete. Promíchejte tak, aby se všechny hranolky dostatečně obalily a vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem.

3

Pečte přibližně 45 minut, v půlce pečení promíchejte. Nakonec zapněte troubu na nastavení grilu a nechte 5 minut opékat dozlatova.

4

Nasypte hranolky na talíř a servírujte s připraveným dipem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kachní prsa s brusinkovo-rybízovým chutney

Netradiční Brownies s dvojitou porcí čokolády a příchutí kávy

Video: Zdravé nepečené Brownies z datlí

Lilkové hamburgery s avokádovou majonézou

ricottovy kolac

Malinovo – pomerančovo – pistáciový koláč s ricottou

Jahodové tiramisu

Bezlepkové pohankové linecké kytičky s marmeládou

Jahodový pohár

Maliny v bezinkovém želé

Olejová bábovka jako od babičky

Kuře na zimní zelenině

Kuřecí nugetky s medem a česnekem