fbpx

Křehké pastinákové hranolky s křenovým dipem

Zdravější varianta klasických hranolek nebo jen tak něco na zobání pro přátele. Pro obě situace zde máme recept, který si zcela jistě oblíbíte. Pastinákové hranolky jsou křehké i jemné zároveň a s křenovým dipem dostanou opravdový říz. 🙂

  • Čas vaření: 1 h
  • Porce: 4 – 6
Recept na pečené pastinákové hranolky s dipem

Ingredience

  • 12 hrnku majonézy
  • 13 hrnku čerstvého strouhaného křenu
  • 12 lžičky sušeného česneku
  • 1 12 lžičky rozmarýnu
  • sůl a pepř na dochucení
  • 900 g pastináku, očištěného, oloupaného a nakrájeného na tlustší hranolky
  • 2 lžíce olivového oleje

recipe_roasted-parsnips-horseradish-mayonnaise_1200x800

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Smíchejte majonézu, křen, česnek, rozmarýn, sůl a pepř v misce a dejte do lednice.
  2. Připravené hranolky nasypte do větší mísy a přilijte olej, osolte a opepřete. Promíchejte tak, aby se všechny hranolky dostatečně obalily a vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Pečte přibližně 45 minut, v půlce pečení promíchejte. Nakonec zapněte troubu na nastavení grilu a nechte 5 minut opékat dozlatova.
  4. Nasypte hranolky na talíř a servírujte s připraveným dipem.

Mohlo by vás zajímat:
dip hranolky pečení posezení recepty slané recepty

Zdroj: www.saveur.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře