Křehké pastinákové hranolky s křenovým dipem
Zdravější varianta klasických hranolek nebo jen tak něco na zobání pro přátele. Pro obě situace zde máme recept, který si zcela jistě oblíbíte. Pastinákové hranolky jsou křehké i jemné zároveň a s křenovým dipem dostanou opravdový říz. 🙂
- Čas vaření: 1 h
- Porce: 4 – 6

Ingredience
- 1⁄2 hrnku majonézy
- 1⁄3 hrnku čerstvého strouhaného křenu
- 1⁄2 lžičky sušeného česneku
- 1 1⁄2 lžičky rozmarýnu
- sůl a pepř na dochucení
- 900 g pastináku, očištěného, oloupaného a nakrájeného na tlustší hranolky
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C. Smíchejte majonézu, křen, česnek, rozmarýn, sůl a pepř v misce a dejte do lednice.
- Připravené hranolky nasypte do větší mísy a přilijte olej, osolte a opepřete. Promíchejte tak, aby se všechny hranolky dostatečně obalily a vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte přibližně 45 minut, v půlce pečení promíchejte. Nakonec zapněte troubu na nastavení grilu a nechte 5 minut opékat dozlatova.
- Nasypte hranolky na talíř a servírujte s připraveným dipem.
Mohlo by vás zajímat:
dip hranolky pečení posezení recepty slané recepty
Zdroj: www.saveur.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře