Banánovo-ořechové dortíky (bez lepku a laktózy)

Tohle může být dezert i pro fanoušky raw receptů. Jakékoliv módní stravovací vlny mě míjejí, ale vnímám je a snažím se pochopit jejich postupy, klady i zápory a odlišnosti od klasické diety – slovu dieta rozumím jako druh stravování a ne urputnou snahu o zhubnutí. Tvořím tedy pokrmy, které nám chutnají a zkrátka někdy jsou raw, někdy bez lepku a někdy bez cukru a tak bych mohla pokračovat dlouho. Tyhle dortíky jsou vytvarované ve formičkách na muffiny, ale stejně jako u jiných receptů lze použít jakoukoliv nádobu o větší ploše a pak naporcovat dle libosti.

Tyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus:

  • 100 g ořechů (použila jsem kešu a loupané mandle 1 : 1)
  • 50 g kokosu
  • 50 g datlí
  • špetka soli

Náplň:

  • 1 banán (váha bez slupky 100 g)
  • 50 g ořechů (stejných jako v korpusu)
  • 20 g javorového sirupu
  • 20 g kokosového oleje
  • šťáva z ½ citronu

Postup

1

Přísady na korpus rozmixujte v mixéru – sekáčku. Mixujte tak dlouho, dokud směs nezačne hrudkovatět a lepit. Vmačkejte ji do formiček na muffiny. Ve stejném mixéru rozmixujte přísady na náplň, kterou poklaďte na korpus. Dejte vychladit do mrazáku asi na 2 hodiny.

2

Pak přesuňte do lednice, kde je uchovávejte buďto již vyklopené, nebo ještě ve formičkách.

Poznámka

Servírujte těsně před konzumací. Dle chuti můžete posypat skořicí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Česnekový bůček

Mandlové rumové kuličky

Malinový dort z ricotty

Extra sladký koláč s nutellou

Mexický těstovinový salát

Domácí lučina

Veganský cheesecake s kokosem, čokoládou a mandlemi

Kávovo-čokoládový dortík z hrnečku za 5 minut

Válečky z tresky pečené v troubě s křehkým salátem

Špenátový krém s parmazánem

Sladké mrkvové smoothie

Marinované tofu se zelím a lokši