Kuskus s krůtím masem

Kuskus je těstovina ve tvaru drobných kuliček, která se vyrábí ze semoliny. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Kuskus se nevaří, pouze se zalije vroucí vodou nebo vývarem. Mezitím si stihnete připravit ostatní suroviny a pak už jen jednoduše vše zamícháte dohromady. Nesmírnou výhodou tohoto jídla je i to, že ho můžete zamrazit.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g kuskusu (může být i celozrnný)
  • 4 šalotky
  • 150 g anglické slaniny
  • 250 g krůtích prsou
  • 1 plechovka kukuřice Bonduelle
  • 3 jarní cibulky
  • 2 střední mrkve
  • přepuštěné máslo

Postup

1

Na lžíci přepuštěného másla si osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku. Až nám trochu zezlátne, přidáme slaninu a vysmažíme do křupava. Mezitím si na drobné kostičky nakrájíme krůtí maso a přidáme na pánev. Maso necháme opéct tak, aby získalo trochu hnědou barvu.

2

V hrnci si připravíme kuskus dle návodu na obalu. Já doporučuji místo vody dát vývar, případně do vody přidávám trochu Concentrated Beef Stock z Marks and Spencer.

3

Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky Julienne (já na to používám speciální škrabku od Tescomy) a jarní cibulku na tenká kolečka. V tuto chvíli na pánev vhodíme mrkev a necháme chvilku, než nám mrkev změkne. Nakonec přidáme na posledních několik minut jarní cibulku a kukuřici.

4

Posledním krokem je smíchání hotového kuskusu a směsi zeleniny a masa.

Poznámka

Poznámka: Toto jídlo můžete zamrazit a použít, až se vám nebude chtít vařit :-).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlý závin plněný čokoládou a vlašskými ořechy

Rychlé těstoviny s chřestem

Extra vláčný čokoládový moučník s banány

Křupavé slané bochánky z 4 ingrediencí

Čokoládový dort s ganache krémem

Kokosové košíčky s bílou čokoládou

Čokoládové cookies s ovesnými vločkami a banánem

Kapsičky z rýžového papíru

Tip na léto: Jemná ledová káva bez vaření

Domácí ledová čokoláda s brusinkami, goji a mandlemi

Dobrota pro sportovce – pečený květák na olivovém oleji + Videorecept

Mini pavlovy s jemným krémem a malinovou polevou