Nejvláčnější perník na světě!

Jíte perník? Někdo ho nemá rád, protože je prej moc suchej a dusí

Monovaření

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 hrnky hladký mouky
  • 1 hrnek polohrubý mouky
  • 2 hrnky mlíka
  • 1 hrnek oleje
  • 1,5 hrnku cukru
  • 1 čokoládovej pudink
  • 2 vejce
  • 1 prášek do perníku
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkovej cukr
  • 3 lžíce kvalitního kakaa
  • 3 lžíce marmelády, já dávám jahodovou nebo rybízovou
  • 1 lžička skořice
  • hrst nasekaných vlašských vořechů
  • Někdy přidám i nastrouhaný jablíčko nebo hrozinky.

Postup

1

V jedný míse smícháme všechny sypký ingredience, ve druhý spolu pekně vyšleháme ty mokrý. Pak vmícháme mokrou směs do suchý a je po práci.

2

Pekáč si vymažeme máslem a vysypem třeba kokosem, těsto vlijeme a pečeme asi 40 minut na 170-180 stupňů, dokud neni špejle suchá :)

3

Já ho pak ješte pomažu rozpuštěnou oříškovou čokoládou, s trochou smetany! Je vláčnej, úplně mokrej a jednoduše k sežrání! ♥

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečený pstruh s citronem a bylinkami

Košíčky z medvědího česneku s vaječným krémem

Sladkokyselý sterilovaný květák

Podrobný návod na snadný dort ve tvaru sovičky

Ostružinový dezert

Veganské celozrnné bábovičky s malinovým sirupem

Plněná rajčata s kuskusem

Dýňový tvarohový koláč bez cukru

Mrkvové cupcakes s pomarančovým cream cheese krémom

Kuře na zimní zelenině

Čokoládový koláč z červené řepy

Křupavé cibulové kroužky bez smažení