Risotto s cuketou

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g italské rýže typu Carnaroli nebo Arborio
  • 40 g másla
  • jedna menší cibule
  • jedna větší cuketa (cca 250 g)
  • špetka hladkolisté petržele
  • cca 1 litr domácího vývaru (masového)
  • bílé víno (suché)
  • 1 žloutek
  • sůl
  • tvrdý italský sýr např. Grana Padano

Postup

1

Nakrájejte nadrobno cibuli a osmahněte ji dozlatova na rozpuštěném másle (30 g). Přidejte nadrobno nakrájenou cuketu (předem ji omyjte a odkrojte okraje).

2

Všechno smažte cca 10 minut (cuketa musí nejprve změknout). Často míchejte. Přidejte rýži a osmahněte jí na silném ohni. Přidejte sklenku vína a nechte ho odpařit.

3

Potom začněte postupně přidávat teplý vývar (snižte oheň) a vařte rýži tak 20 min., až je rýže uvařená „al dente“, tak vypněte oheň a přidejte do hrnce zbytek másla, žloutek, sýr (cca 2 malé hrsti) a petržel.

4

Všechno pořádně promíchejte, případně dochuťte solí a podávejte posypané sýrem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Třímlékový dort

Vanilková roláda s jahodovým džemem a krémovou náplní

Citronový koláč s pudinkovým krémem

Odlehčená snídaně s jablíčkem a hruškou

Strouhaný tvarohový koláč

Těstoviny s ricottou a avokádem

Ovocný dortík

Rychlé ovesné sušenky ze 4 ingrediencí

Domácí borůvkový cheesecake

Super rychlé nepečené čokoládové sušenky z ovesných vloček

Krůtí rizoto z jasmínové a červené rýže

Dýňový falafel se špenátem