Ingredience na 2 porce

  • 200 g italské rýže typu Carnaroli nebo Arborio 
  • 40 g másla 
  • jedna menší cibule
  • jedna větší cuketa (cca 250 g)
  • špetka hladkolisté petržele
  • cca 1 litr domácího vývaru (masového)
  • bílé víno (suché)
  • 1 žloutek
  • sůl
  • tvrdý italský sýr např. Grana Padano

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Nakrájejte nadrobno cibuli a osmahněte ji dozlatova na rozpuštěném másle (30 g). Přidejte nadrobno nakrájenou cuketu (předem ji omyjte a odkrojte okraje).

2

Všechno smažte cca 10 minut (cuketa musí nejprve změknout). Často míchejte. Přidejte rýži a osmahněte jí na silném ohni. Přidejte sklenku vína a nechte ho odpařit.

3

Potom začněte postupně přidávat teplý vývar (snižte oheň) a vařte rýži tak 20 min., až je rýže uvařená „al dente“, tak vypněte oheň a přidejte do hrnce zbytek másla, žloutek, sýr (cca 2 malé hrsti) a petržel.

4

Všechno pořádně promíchejte, případně dochuťte solí a podávejte posypané sýrem.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Tomáš Vojta

Tomáš Vojta

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře