Recept na zdravou květákovou pizzu bez mouky

Vyzkoušejte tento zdravý recept na květákovou pizzu, která může být celá zeleninová. Žádná mouka, žádné zbytečné kalorie. Pouze hodnotné živiny a vynikající chuť. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 květák střední velikosti
  • špetka soli
  • 1/2 čajové lžičky sušené bazalky (promnuté mezi prsty)
  • 1/2 čajové lžičky oregana (promnutého mezi prsty)
  • 1/2 čajové lžičky sušeného česneku
  • špetka červeného pepře (není nutný)
  • 1/4 hrnku nastrouhaného parmezánu
  • 1/4 hrnku mozzarelly
  • 1 vejce

Postup

1

Předehřejte troubu na 230° C. Omyjte a osušte květák, rozdělte ho na jednotlivé “mozečky” a asi 30 sekund ho mixujte. Vzniknout by měly 2 – 3 hrnky květákového sněhu.

2

Rozmixovaný květák dejte v míse asi na 4 minuty do mikrovlnné trouby, poté ho vysypte na čistou utěrku, nebo do cedníku a nechte vychladnout.

3

Vyždímejte do utěrky, nebo do cedníku veškerou přebytečnou vodu z květáku, aby hmota nebyla sypká, ale byla jednotná jako těsto.

4

Květák dejte do mísy a přidejte k němu parmezán, mozzarellu, špetku soli, bazalku, oregáno, sušený česnek a případně červený pepř. Vmíchejte i vejce a těsto zpracujte, nejlépe rukama.

5

Těsto rozložte na plech pokrytý pečicím papírem. Rozvrstvěte rovnoměrně, ať není na některých místech příliš tlusté či tenké.

6

Plech vložte do rozehřáté trouby a pečte 8 – 11 minut, dokud okraje nezačnou hnědnout. Poté vyjměte z trouby.

7

Přidejte kolik chcete omáčky, sýru a dalších přísad na vršek pizzy. Vložte zpět do trouby a pečte dalších 5 – 7 minut, dokud není sýr rozteklý a nazlátlý.

8

Nechte 2 minuty vychladnout, nakrájejte na kousky a nechte si chutnat!

9

Namísto mikrovlnné trouby můžete květák spařit.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}