Jáhlové kuličky s ořechovou posypkou a povidly
Místo kuliček se dají z těsta vytvarovat šišky a můžete je podávat s mákem nebo lze vytvořit knedlíky jako přílohu k masu apod. Využití je velice pestré. Toto těsto je bezlepkové, což ocení především celiaci.

Ingredience na 4 porce
Kuličky
- 200 g jáhel
- 200 g kukuřičné mouky
- 7 lžic kukuřičného škrobu
- sůl
- Ořechová posypka
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Jáhly spaříme 2-3x horkou vodou, aby nebyly hořké. Dáme je vařit s dostatečným množstvím vody.
Uvařené jáhly rozmixujeme dohladka. Přidáme kukuřičnou mouku, škrob a špetku soli. Hmotu spojíme dohromady. Vznikne nám hutné mazlavé těsto.
Z těsta tvoříme kuličky.
Kuličky vaříme v mírně osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.

Jáhlové kuličky podáváme s nastrouhaným tvarohem, ořechovou posypkou a vše nakonec pokapeme domácími povidly.

Poznámka
Jáhlové kuličky si můžete posypat čímkoliv, co máte rádi, např. skořicí, mákem,... Dobrou chuť. :-)
Mohlo by vás zajímat: