Risotto s proseccem a bazalkou

Skvělé italské risotto s šumivým proseccem a voňavou bazalkou.

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • rýže typu Carnaroli nebo Arborio, 300g cca
  • domácí zeleninový vývar, cca 500ml
  • máslo, jedna větší kostka (cca 3cm široká)
  • strouhaný sýr, např. Gran Moravia, Grana Padano cca 1 menší hrst
  • 1 menší cibule
  • prosecco
  • pár lístků bazalky

Postup

1

Nechte na pánvi rozpustit máslo (malý kousek si nechte stranou) a osmahněte na něm cibuli nakrájenou nadrobno. Nechte ji zpěnit na mírném ohni. Přidejte rýži, pořádně ji promíchejte a nechte zrna se uzavřít. Prolijte ji následně proseccem, stačí tak 1,5dc. Nechte ho vypařit. Následně přidávejte postupně po částech ještě teplý vývar.

2

Vždy ho nechte se vsáhnout do rýže, promíchejte. Takto postupně přidávejte, dokud rýže není uvařená al dente. Nakonec vypněte oheň a odstavte risotto. Nechte ho chvíli odpočinout. Vložte do něj kousek másla a nastrouhaný sýr. Pomalu promíchejte, až vám vzikne krásné krémovité risotto. Na závěr posypejte bazalkou natrhané na malé kousky a posypané sýrem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bohatě jablečný koláč s drobenkou na máslovém korpusu

Zelenina s červenou čočkou a jáhly

Jednoduchý návod na dort ve tvaru slona + šablona

Batátovo-avokádové jednohubky

Jahodový páj

Cheesecake s brusnicovým coulis

Čočkovo-dýňová polévka s pórkem

Legendární jablečný koláč našich babiček

Video: Hvězdný jablečný koláč z listového těsta

Tříbarevná čočka

Čokoládový raw dort

Dýňový tvarohový koláč bez cukru