Těsto
Krém
Vejce s cukrem utřete do pěny a přidejte vanilkový extrakt. V misce pormíchejte suché ingredience a postupně je vmíchávejte do vaječné směsi do hladkého těsta. Plech s vyššími okraji o velikosti 20 x 30 cm vyložte pečícím papírem a lehce vymažte olejem. Nalijte do něj připravené těsto a pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 10 minut.
Na krém rozmíchejte cukr s tvarohem a vanilkou dohladka. V druhé misce vyšlehejte smetanu do polotuha, měla by trochu ještě téct. Vlijte smetanu k tvarohu a ručně vmíchejte tak, aby vznikl hladký krém.
Korpus prokrojte na dva pláty a odkrojte nerovné okraje. Na první plát namažte přibližně polovinu množství krému, přiklopte druhý plát a na vršek a strany namažte zbytek krému. Povrch celého dortu posypejte kakaem. Vložte do lednice aspoň na hodinu zatuhnout.