
Rybíz rozmixujte např. tyčovým mixérem a následně propasírujte přes sítko. Propasírovanou dřeň použijte na zmrzlinu a ty šlupky nevyhazujte, můžete z nich připravit třeba skvělý sirup, který mezi mými recepty také najdete.
Rybízovou dřeň smíchejte s jogurtem a přidejte mléko a javorový sirup. Pokud nechcete zmrzku jednobarevnou, ale žíhanou, tak nemíchejte moc (to platí v případě, že budete dělat nanuky).
Přendejte do nádoby v které budete mrazit a dejte do mrazáku. Zhruba každou hodinu zmrzlinu promíchejte, ať rozbijete zmrzlé krystalky. Opakujte třikrát a poté nechte zmrznout zcela. Toto odpadá, pokud budete připravovat zmrzlinu ve zmrzlinovači a nebo pokud jogurtovou směs nalijete do formiček na popsicles.