Křehký moučník se štědrou porcí jablíček v každém kousnutí

Lehoučký moučník, u kterého s každým kousnutím vychutnáte štědrou porci jablek s vůní skořice. Krásný podzimní recept, který stojí za to vyzkoušet. 🙂

Recept na jablečný moučník

Ingredience na 10 porcí

Korpus

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g krupicového cukru
  • 250 g másla
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 1 balíček kypřícího prášku
  • 1-2 lžíce zakysané smetany

Náplň

  • 10 malých jablek
  • 2 lžíce dětské krupice
  • 3-4 lžíce moučkového cukru
  • špetka skořice

 

Postup

Celkový čas přípravy: 90 min

1

Umyjte a očistěte jablka. Odstraňte jadřince i slupky. Napulte je, dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte na 170 °C přibližně 15 minut. Vyndejte a nechte vychladnout.

2

Ze surovin vypracujte hladké těsto, rozdělte na poloviny a obě vyválejte.

3

Plech (o rozměrech 24x37 cm) s vyššími okraji vyložte pečícím papírem. Jednu část těsta vložte do plechu, posypte krupicí a položte jablíčka vedle sebe s menšími rozestupy. Posypte skořicí a moučkovým cukrem.

4

Přikryjte druhou polovinou těsta a mezery mezi jablky lehce stlačte k sobě.

5

Pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C po dobu přibližně 40 minut. Nechte vychladnout a pokud chcete, můžete vršek posypat moučkovým cukrem.

Mohlo by vás zajímat: jablečný závin, jablka, moučník, originální recepty, pečení, rychlé recepty, sladké recepty, snadné recepty, Dezerty a dorty, Recept bez kategorie

Zdroj: citromhab.blogspot.hu

Hodnocení a komentáře

Petra Obolecká

Petra Obolecká 30. 9. 2017

Chutnalo mi

Odpovědět

pro přidání komentáře