fbpx

Granola s fíky a datlemi

Není nad domácí granolu, do které si můžete dát přesně to, co máte rádi. Navíc si můžete vždy dopředu udělat větší množství, a pak už ji snídat třeba každý den. Já jsem do ní tentokrát zkombinovala všechny možné ořechy, co jsme doma měli a sušené datle a fíky, díky kterým jsem granolu pak už doslazovala jen minimálně.

Granola s fíky a datlemi

Ingredience na 10 porcí

Suroviny na cca 3 zavařovací sklenice:

  • 3 hrnky ovesných vloček
  • 200 g vlašských ořechů
  • 200 g lískových ořechů
  • 100 g mandlí
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce agávového sirupu
  • 5 lžic strouhaného kokosu
  • 200 g sušených datlí
  • 200 g sušených fíků

 
 
 

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

V míse si promíchejte vločky, kokos a ořechy (část ořechů jsem nasekala, část jsem nechala vcelku).

2

Rozehřejte si kokosový olej, vlijte k sypké směsi a přidejte agávový sirup. Pořádně zamíchejte, celá směs by se měla pěkně obalit a nebýt suchá.

3

Granolu rozložte na pekáč vyložený pečicím papírem a zapékejte asi 20 minut na 150°. Směs během pečení obracejte, aby se nepřipekla. Do upečené granoly zamíchejte na kousky nakrájené datle a fíky.

4

Vychladlou granolu plňte do pevně uzavíratelných sklenic.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře