Restovaná kuřecí prsa s parmazánem a cuketovými nudlemi

Oběd, který zvládnete za pouhých 20 minut. Kuřecí prsa jsou obalená v křupavém těstíčku s čerstvou mozzarellou, zalité rajčatovou omáčkou. Cuketu můžete nahradit i jinou zeleninou, například mrkvové nudličky se také skvěle hodí. 🙂
  • Čas vaření: 20 minut
  • Porce: 4
  • Nutriční hodnoty (1 porce): Kalorie: 334, Tuk: 16,1 g, Cholesterol: 112,8 mg, Sodík: 821 mg, Karbohydráty: 12,6 g, Bílkoviny: 37,1 g

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • ¼ hrnku celozrnné strouhanky
  • ¼ hrnku klasické jemné strouhanky
  • ¼ hrnku strouhaného parmazánu
  • 1 lžička sušených italských bylinek
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 1½ hrnku rajčatové omáčky
  • 4 plátky čerstvé mozzarely
  • 2 cukety

Postup

1

Předehřejte troubu na 210 °C. Obě strouhanky a parmazán promíchejte v míse, přidejte italské bylinky, sůl a pepř. Na pánvi (vhodné do trouby) rozehřejte olej.

2

Jednotlivá kuřecí prsa obalte ve strouhance se sýrem a bylinkami, vložte do pánve a restujte z každé strany 3 až 4 minuty.

3

Přendejte pánev s orestovaným kuřetem do trouby a pečte 5 až 10 minut, přidejte omáčku a na každé kuře dejte plátek sýra. Vraťte do trouby a pečte, dokud se sýr nerozteče.

4

Nakrájejte cuketu na tenké plátky buď pomocí spiralizéru nebo škrabkou. Na talíř poté dejte část cuketových špaget, kuře s omáčkou a chcete-li, posypte trochou parmazánu a pertželky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krůtí asijská směs se šafránovou rýží

Koprová omáčka s křehkým hovězím

Jahodový dort s překvapením

Restovaná růžičková kapusta se šalotkami

Muffiny se špenátem

Lahodná polévka z pečené mrkve

Robi roštěná na žampionech

Široké nudle s gorgonzolou a sušenými rajčaty

Strouhaný tvarohový koláč

Tvarohový dort Míša s jahodami

Bazalkovo-citrónové cupcaky

Kuřecí polévka