Restovaná kuřecí prsa s limetkou a česnekem

Jemná kuřecí prsíčka, která jsou v totmo receptu opravdu šťavnatá a ne vysušená, jak se o tomto kousku masa říká. V kombinaci s česnekem, koriandrem a červeným pepřem provoní vaši kuchyň a potěší chuťové buňky. Servírujte s rýží nebo zeleninovou přílohou.
  • Čas vaření: 25 minut
  • Porce: 4

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/4 hrnku nasekané cibule
  • 3 stroužky česneku, nadrcené
  • 1/2 jalapeno paprička, nastrouhaná (volitelné)
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • šťáva a kůra z jedné limetky
  • 1/4 hrnku nasekaných koriandrových lístků
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky drceného červeného pepře
  • 1/3 hrnku smetany ke šlehání
  • sůl a pepř

Postup

1

Na tlustostěnné pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje. Kuřecí prsa posypte solí, pepřem a vložte je do rozehřátého oleje. Restujte z každé strany přibližně 5 minut a poté dejte bokem.

2

Vložte do pánve česnek, jalapeno papričku a restujte 2 až 3 minuty. Poté přilijte kuřecí vývar, limetkovou šťávu, kůru z limetky, koriandrové lístky, papriku a drcený červený pepř.

3

Zamíchejte a poté přidejte kuřecí prsa do pánve. Nechte probublávat 7 až 8 minut, v mezičase obraťte kuřecí prsa na druhou stranu.

4

Poté vmíchejte smetanu, osolte a opepřete dle chuti. Nechte ještě chvilku vařit, poté vypněte a servírujte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduché špagety s rajčátky a tofu

Halušky se zelím, tempehem a vegan brynzou

Ratatouille

Bezová šťáva

Muffiny s podzimním džemem

Bazalkové pesto s mandlemi a petrželkou

Pečené kuřecí kuličky s pikantní pomerančovou omáčkou

Krémový tvarohový koláč s třešněmi

Fitness bábovka z ovesných vloček, banánů a kokosu

Slávky na víně

Bazalkovo-citrónové cupcaky

Křehké podmáslové sušenky s medem bez rafinovaného cukru