Restovaná kuřecí prsa s limetkou a česnekem

Jemná kuřecí prsíčka, která jsou v totmo receptu opravdu šťavnatá a ne vysušená, jak se o tomto kousku masa říká. V kombinaci s česnekem, koriandrem a červeným pepřem provoní vaši kuchyň a potěší chuťové buňky. Servírujte s rýží nebo zeleninovou přílohou.
  • Čas vaření: 25 minut
  • Porce: 4

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/4 hrnku nasekané cibule
  • 3 stroužky česneku, nadrcené
  • 1/2 jalapeno paprička, nastrouhaná (volitelné)
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • šťáva a kůra z jedné limetky
  • 1/4 hrnku nasekaných koriandrových lístků
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky drceného červeného pepře
  • 1/3 hrnku smetany ke šlehání
  • sůl a pepř

Postup

1

Na tlustostěnné pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje. Kuřecí prsa posypte solí, pepřem a vložte je do rozehřátého oleje. Restujte z každé strany přibližně 5 minut a poté dejte bokem.

2

Vložte do pánve česnek, jalapeno papričku a restujte 2 až 3 minuty. Poté přilijte kuřecí vývar, limetkovou šťávu, kůru z limetky, koriandrové lístky, papriku a drcený červený pepř.

3

Zamíchejte a poté přidejte kuřecí prsa do pánve. Nechte probublávat 7 až 8 minut, v mezičase obraťte kuřecí prsa na druhou stranu.

4

Poté vmíchejte smetanu, osolte a opepřete dle chuti. Nechte ještě chvilku vařit, poté vypněte a servírujte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pomerančová sůl

Sladká quinoová kaše s jahodami

Gnocchi se smetanou, hráškem a šunkou

Mexický bulgur s avokádem

Expresní bochánek do burgeru pro vegetariány i vegany

Video: Pečený Falafel z trouby

Tofu přírodní plátek s pečeným bramborem

Karamelový cheesecake s příchutí tyčinek Mars dostane každého mlsouna

Čirokový koláč s mákem a povidly

Cuketový „dort“ s pikantní masovou směsí

Polévka z dýně hokaido

Jemné arašídovo – čokoládové brownies bez mouky