Cuketovo – dýňové jáhloto

Jednoduchá a rychle připravená dobrota z jednoho hrnce..

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 menší hrnek nastrouhané cukety (cca 150ml hrnek)
  • 1 menší hrnek nastrouhané dýně
  • 1 větší hrnek jáhel ( cca 250ml hrnek)
  • ghí (máslo)
  • voda
  • zelená petrželka
  • sůl
  • sýr (parmazán, grana padano)

Postup

1

Na ghí si chvíli orestujeme cuketu s dýní, po chvíli přidáme jáhly a zalejeme vodou, aby bylo vše ponořeno.

2

Vaříme do změknutí jáhel a dle potřeby podlíváme vodou. Chvíli předtím, než jsou jáhly měkké, již vodu nedolíváme, aby získalo jáhloto pevnou, ale stále krémovou konzistenci.

3

Po odstavení vmícháme lžíci ghí (másla) a trošku zelené petrželky nebo třeba i libečku.

Poznámka

‚- pro chuť lze přidat sýr dle věku dítěte – 10-11M mozzarela, čerství kozí nebo ovčí sýr, 12M kvalitní gouda, eidam, 18M parmasan, grana padano, … – pro lepší stravitelnost je obilniny dobré namočit, nejlépe alespoň přes noc

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduchý kuskus s vařenou zeleninou

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Podmáslový čokoládový chlebíček s překvapením

Masové kuličky s rajskou omáčkou

Video: Jahodový crumble – ovocný koláč s posypkou z ovesných vloček

Profiteroles au chocolat

Krevety s ananasem

Divoká králičí svíčková

Bramborový salát s ředkvičkami, kukuřicí a zakysanou smetanou

Duhové nudle

Celozrnné těstoviny s chřestem

Šalvějový sirup

Chřestové risotto s pancettou