Avgolemono – řecká citrónová polévka

Avgolemono je úžasná polévka, pocházející z Řecka. Dokonce se tam podává jako polévka svatební. Jestli na vás leze podzimní chmura, únava, máte kocovinu či na vás jde nějaká nemoc, zkuste si ji uvařit. Základem je poctivý kuřecí vývar, který je zahuštěný vejcem s citrónem. U této polévky zcela platí, že v jednoduchosti je síla a budete překvapeni, jak z tak málo ingrediencí vykouzlíte báječný pokrm a určitě si rozšíříte repertoár vašich oblíbených polévek.

Červený rendlík

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 kuřecí skelety
  • 1 cibule
  • 2 bobkové listy
  • 8 kuliček černého pepře
  • 3 vejce
  • 1 citrón
  • hrnek uvařené rýže nebo těstovinové rýže Orzo

Postup

1

Do hrnce dejte kuře, vodu (cca 2 litry), cibuli, bobkové listy a pepř a uvařte vývar tak jak jste zvyklí.

2

Vývar zceďte, osolte a nechejte polévku chvilku vychladnout.

3

V misce rozmíchejte vejce se šťávou z jednoho citrónu. Nalijte trochu vývaru do misky a rozmíchejte s vejci. Pak opatrně lijte do vývaru.

4

Ochutnejte, případně dochuťte, přihřejte a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlé těstoviny s chřestem

Čokoládový raw dort

Žemlovka

Video: 5 zdravých smoothie na celý pracovní týden

Nejrychlejší recept na výborný zdravý mrkvový dort

Čokoládový cake s jahodovou šlehačkou

Šťavnatá kuřecí prsa se slaninou a mozzarellou

Domácí hummus do 5 minut s česnekem a kmínem

Angreštovo-rebarborový kynutý koláč

Dort s lesním ovocem a smetanovým krémem

Návod na jednoduchý narozeninový včelí dort

Jednoduché medové řezy