Avgolemono – řecká citrónová polévka

Avgolemono je úžasná polévka, pocházející z Řecka. Dokonce se tam podává jako polévka svatební. Jestli na vás leze podzimní chmura, únava, máte kocovinu či na vás jde nějaká nemoc, zkuste si ji uvařit. Základem je poctivý kuřecí vývar, který je zahuštěný vejcem s citrónem. U této polévky zcela platí, že v jednoduchosti je síla a budete překvapeni, jak z tak málo ingrediencí vykouzlíte báječný pokrm a určitě si rozšíříte repertoár vašich oblíbených polévek.

Červený rendlík

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 kuřecí skelety
  • 1 cibule
  • 2 bobkové listy
  • 8 kuliček černého pepře
  • 3 vejce
  • 1 citrón
  • hrnek uvařené rýže nebo těstovinové rýže Orzo

Postup

1

Do hrnce dejte kuře, vodu (cca 2 litry), cibuli, bobkové listy a pepř a uvařte vývar tak jak jste zvyklí.

2

Vývar zceďte, osolte a nechejte polévku chvilku vychladnout.

3

V misce rozmíchejte vejce se šťávou z jednoho citrónu. Nalijte trochu vývaru do misky a rozmíchejte s vejci. Pak opatrně lijte do vývaru.

4

Ochutnejte, případně dochuťte, přihřejte a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí jablečno-šípkový čaj s vůní skořice

Zdravá jablečná omáčka s vanilkou a skořicí

Brownie cupcakes s malinovým krémem

Špagety s omáčkou z domácích rajčat a cukety

Video: Zdravé a osvěžující lískooříškové sendviče z rebarborovo-jahodové zmrzliny

Rychlé těstoviny s chřestem

Slané cuketové tyčinky s česnekem

Křupavé seitanové řízečky s mrkvovou kaší

Video: Domácí pečené donuty s nutellovou polevou

Pečené krevety v medové marinádě

Kakaový dort s bílkovým sněhem a čokoládovou polevou

Jáhelník s krémem ze sýru cottage a jahodami