Avgolemono – řecká citrónová polévka

Avgolemono je úžasná polévka, pocházející z Řecka. Dokonce se tam podává jako polévka svatební. Jestli na vás leze podzimní chmura, únava, máte kocovinu či na vás jde nějaká nemoc, zkuste si ji uvařit. Základem je poctivý kuřecí vývar, který je zahuštěný vejcem s citrónem. U této polévky zcela platí, že v jednoduchosti je síla a budete překvapeni, jak z tak málo ingrediencí vykouzlíte báječný pokrm a určitě si rozšíříte repertoár vašich oblíbených polévek.

Červený rendlík

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 kuřecí skelety
  • 1 cibule
  • 2 bobkové listy
  • 8 kuliček černého pepře
  • 3 vejce
  • 1 citrón
  • hrnek uvařené rýže nebo těstovinové rýže Orzo

Postup

1

Do hrnce dejte kuře, vodu (cca 2 litry), cibuli, bobkové listy a pepř a uvařte vývar tak jak jste zvyklí.

2

Vývar zceďte, osolte a nechejte polévku chvilku vychladnout.

3

V misce rozmíchejte vejce se šťávou z jednoho citrónu. Nalijte trochu vývaru do misky a rozmíchejte s vejci. Pak opatrně lijte do vývaru.

4

Ochutnejte, případně dochuťte, přihřejte a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Speciální vepřová žebra pečená v Coca cole

Ananasová limonáda s malinami a mátou

Narozeninový tiramisu dort pro děti

Křupavé pralinky s náplní z bohatého čokoládového těsta

Lahodné koláčky s tvarohem a ostružinami

Hurmašice plněné vlašskými ořechy a čokoládou

Osvěžující salát s jablkem, brusinkami a mandlemi

Smažené sladké kuličky z tvarohového těsta hotové za chvíli

Špenátová torta

Dýňová polévka hokkaido

Linecké citronové cukroví

Pohankové tofu karbanátky