Bezlepková zeleninová placka

Léto je plném proudu, čas odpočinku nejlépe v přírodě, takže i když vaření milujeme, nechceme trávit prázdniny u plotny! Připravily jsme pro Vás perfektní recept pod heslem: "smíchat, nalít, dát do trouby, nestarat se....". Zpracujete v něm všechny druhy zeleniny, která je právě v nejlepší kondici. Výborný jako lehká večeře, ale i jako oběd do krabičky do práce či na výlet. A navíc je bezlepkový.

Emma

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3/4 kg nastrouhané nebo nadrobno nasekané tvrdší zeleniny, nejlépe směs
  • (kedluben, mrkev, zelí, cuketa, pórek, květák, cibule, kadeřávek)
  • 3 vejce
  • 1/2 vaničky tučného tvarohu (volitelně, nemusí být)
  • kousek nastrouhaného sýra typu gouda (volitelně, nemusí být)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • lžíce chia semínek
  • sůl
  • pepř
  • cca lžička kurkumy (dle chuti)
  • sušená či čertstvá majoránka
  • pokud máte rádi pikantní chuť, výborné jsou chilli vločky

Postup

1

Předehřejeme troubu na 200°C.

2

Všechnu zeleninu (nejlépe v robotu) nastrouháme nebo nadrobno nasekáme. Pokud pustí hodně vody, trochu ji vymačkáme.

3

Zeleninu v míse smícháme s ostatními ingrediencemi a v tenké vrstvě rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.

4

Pečeme cca 45 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Hutný čokoládový dort s praženými arašídy, šlehačkou a Snickers tyčinkami

Domácí bylinko-česneková lučina

Vepřové špalíky se schwarzwaldskou šunkou a tymiánem

Bylinkový krůtí steak s červenořepovou kaší a cizrnou

Video: Pečené kuřecí stehna se smetanovou omáčkou a sušenými rajčaty

Fitness zebra koláč

Dýňový kompot

Domácí lučina

Velikonoční mini mazance z chia mouky

Kakaová roláda s čokoládovým krémem, marmeládou a polevou

Salát z cantalupe, avokáda a koriandru

Jarní květinový dort