Pečená rajčata s bylinkami a česnekem

Z pár základních ingrediencí vykouzlíte dietní hlavní jídlo nebo chuťově dokonalou přílohu k masu či sýru. Připravené jídlo je bezlepkové, vhodné pro vegetariánské i veganské stravování :).

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 20 velkých rajčat
  • ⅓ hrnku olivového oleje
  • 6 stroužků česneku, drcených
  • 1 cibule, nakrájená
  • 1 lžíce italského koření
  • 1 lžíce cukru
  • rozmarýn, tymián a oregáno
  • sůl a pepř

Postup

1

Plech s vyššími okraji vyložte pečícím papírem.

2

Předehřejte troubu na 150 °C.

3

Rajčata nakrájejte na poloviny a vložte do velké mísy. Přidejte olej, česnek, cibuli, koření a cukr. Promíchejte a rajčata poté naskládejte rozříznutou stranou nahoru na připravený plech.

4

Zbytek směsi s cibulí rozprostřete na rajčata, dobře posolte, opepřete a přidejte bylinky.

5

Nechte péci přibližně hodinu, poté zvyšte teplotu na 210 °C a pečte dalších 20 minut nebo dokud nezačnou rajčata lehce hnědnout.

6

Podávejte jako dietní hlavní jídlo nebo skvělou přílohu například k masu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Česnečka

8 receptů na dokonalé marinády na maso

Chalupářský hruškový koláč

Tagliatelle al ragú

Bezová šťáva

Restovaná kuřecí prsa se zeleninou a sladkokyselou omáčkou

Špagety se špenátovou omáčkou

Cuketové bramboráčky z ovesných vloček s lososem

Rýchla polievka zo strúhanej zeleniny

Tiramisu

Tartaletky s čokoládou a pistáciemi

Marinovaný kapr pečený na bramborech