Řepu a zelí nastrouháme na jemno. Přidáme kmín a sůl. Pořádně promícháme a promneme rukama tak, aby se sůl zapracovala do zeleniny, zelenina změkla a začala pouštět šťávu.ak se to dá do sklenice (nebo kvašáku), pořádně se to tam uhňácá, aby tam nebylo moc vzduchu. Zatíží se to (zde na fotu je to zatížené skleničkou od jogurtu, ve které je voda). Počkám několik hodin a pak se podívám, kolik pustila zelenina vody. Případně doleju převařenou vychladlou vodu, aby byla všechna zelenina pod vodou. Nechám takto kvasit, nejvíc se mi osvědčilo jíst až 5. den, ale záleží na podmínkách kvašení, když je někde chladněji, kvasí to pomaleji. Je potřeba stabilní teplota (aby na to např. nesvítilo sluníčko...).
Zeleninovou směs apěchujeme do sklenice nebo kvašáku, zalijeme trochou vychladlé převařené vody tak, aby byla zelenina ponořená. Zatížíme, přikryjeme a položíme na misku, aby nám případná unikající tekutina nevytekla na zem.
Necháme na místě se stabilní teplotou bez slunečního svitu 4-5 dní. V případě potřeby dolijeme převařenou studenou vodu.