
Korpus
Náplň
Ozdoba
Troubu předehřejeme na 180°C. Nejprve smícháme pohankovou mouku, kakao, čokoládový proteinový prášek, stévii a prášek do pečiva, poté přidáme jablečné pyré, mléko a pořádně promícháme. Z vaječných bílků si vyšleháme sníh a postupně vmícháme do ostatních ingrediencí, až nám vznikne hladké těsto.
Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Pečeme zhruba 40 minut. Zda je korpus již pečený zkoušíme špejlí – pokud je na špejli po píchnutí do středu zbytek syrového těsta, necháme jej ještě několik minut péct.
Hotový korpus necháme minimálně 30 minut vychladnout, poté jej rozpůlíme na 2 stejně tlustá patra – pokud nejste natolik zdatní, doporučujeme místo rozpůlení upéct dva korpusy zvlášť, každý z poloviční dávky ingrediencí.
Smícháním tvarohu, stracciatellového proteinového prášku a stévie nám vznikne náplň, kterou následně potřeme první patro dortu. Přiklopíme druhým patrem a poté celý dort pomažeme zbytkem stracciatellové náplně.
Nastrouháme proteinovou tyčinku a dort jí posypeme. Hotový dort skladujeme v lednici.