Kořeněné krůtí maso se šafránovým kuskusem se zeleninou

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Maso:
  • 80 g masa z krůtích prsou
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky římského kmínu
  • 5 kuliček pepře
  • 2 kuličky nového koření
  • špetka mleté skořice
  • sůl
    Kuskus:
  • 60 g kuskusu
  • ½ červené cibule – 30 g
  • 1 stonek řapíkatého celeru – 30 g
  • 40 g cukety
  • 30 g červené papriky
  • ½ stroužku česneku – 2 g
  • několik vlásků šafránu – lehce mezi špičky prstů
  • hladkolistá petržel

Postup

1
Maso rozřízněte na menší plátky. Do plecháčku nalijte 150 ml vody a přidejte šafrán. Přiveďte k varu a vařte 2 minuty.
2
Koření vložte do hmoždíře a rozdrťte najemno. Koření smíchejte s olejem a do marinády vložte maso.
3
Rozpalte pánev a maso na ní opékejte z každé strany asi po dvou minutách. Poté vložte do trouby rozehřáté na 200 °C na 7 minut.
4
Na pánev přidejte ještě pár kapek oleje. Veškerou zeleninu nakrájejte na drobné kostičky. Do rozehřáté pánve vložte cibuli a restujte dozlatova. Přidejte zbylou zeleninu a opékejte asi dvě minuty. Můžete lehce podlít vodou nebo kuřecím vývarem. Přidejte najemno nasekaný česnek, osolte.
5
Do pánve nasypte kuskus, vařečkou promíchejte. Zalijte vodou se šafránem a přiveďte k varu. Přiklopte, stáhněte z plotny a nechte 5 minut odležet.
6
Na talíř nasypejte kuskus, položte na něj maso a posypte nasekanou petrželkou.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduchá máslová kolečka s karamelovou náplní

Pudinková žemlovka

Mrkvovo-petrželové pyré

Sladké cizrnové fitness kuličky bohaté na bílkoviny

Sladké domácí Beignetky z odpalovaného těsta

Polévka z dýně hokaido

Dezert „6 schodů do nebe“

Limetkové nudle s kuřecím masem a smaženou cibulí

Špagety s fazolkami

Video: Restované žampiony na bílém víně s karamelizovanou cibulkou

Čočko-bolognese omáčka na těstoviny (vegan)

Čokoládový koláč s borůvkami, rybízem a kešu oříšky