Kořeněné krůtí maso se šafránovým kuskusem se zeleninou

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Maso:

  • 80 g masa z krůtích prsou
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky římského kmínu
  • 5 kuliček pepře
  • 2 kuličky nového koření
  • špetka mleté skořice
  • sůl

Kuskus:

  • 60 g kuskusu
  • ½ červené cibule – 30 g
  • 1 stonek řapíkatého celeru – 30 g
  • 40 g cukety
  • 30 g červené papriky
  • ½ stroužku česneku – 2 g
  • několik vlásků šafránu – lehce mezi špičky prstů
  • hladkolistá petržel

Postup

1

Maso rozřízněte na menší plátky. Do plecháčku nalijte 150 ml vody a přidejte šafrán. Přiveďte k varu a vařte 2 minuty.

2

Koření vložte do hmoždíře a rozdrťte najemno. Koření smíchejte s olejem a do marinády vložte maso.

3

Rozpalte pánev a maso na ní opékejte z každé strany asi po dvou minutách. Poté vložte do trouby rozehřáté na 200 °C na 7 minut.

4

Na pánev přidejte ještě pár kapek oleje. Veškerou zeleninu nakrájejte na drobné kostičky. Do rozehřáté pánve vložte cibuli a restujte dozlatova. Přidejte zbylou zeleninu a opékejte asi dvě minuty. Můžete lehce podlít vodou nebo kuřecím vývarem. Přidejte najemno nasekaný česnek, osolte.

5

Do pánve nasypte kuskus, vařečkou promíchejte. Zalijte vodou se šafránem a přiveďte k varu. Přiklopte, stáhněte z plotny a nechte 5 minut odležet.

6

Na talíř nasypejte kuskus, položte na něj maso a posypte nasekanou petrželkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí masová pomazánka

Vánoční levandulové sušenky

Sojové výpečky se zelím (vegan)

Kuřecí „čína“ s paprikami, česnekem a balsamikem za půl hodiny

Supreme z kukuřičného kuřete s hráškovým bulgurem

Zelné závitky s vůní kari

detska snidane vesele toasty

Veselé dětské toasty

Borůvkový dezert

La peperonata

Kuřecí kousky s ananasem

Mrkvový koláč

8 domácích receptů na ovocno-bylinkové sirupy bez vaření