Restovaná kuřecí prsa na víně se špetkou estragonu z jedné pánve

Stačí jen jedna velká pánev a vše je hotovo. 🙂 Oregáno, bílé víno a estragon se ke kuřecímu masu skvěle hodí a společně vytvoří luxusní a přitom lehkou večeři.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 6 kuřecích prsou, bez kosti a kůže
  • 3 stroužky česneku, nadrcené
  • 2 brambory, nakrájené na menší kousky
  • 1 cuketa, nakrájená na tenko
  • 2 hrnky brokolicových růžic
  • 1/2 hrnku hrášku
  • 1/2 hrnku vařených bílých fazolí
  • 1/2 hrnku kuřecího vývaru
  • 1/2 hrnku bílého vína
  • 1/4 hrnku čerstvého estragonu, nadrceného
  • 4 lžíce másla
  • 3 lžíce smetany
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • 1/2 lžičky oregána
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

1

Vložte nakrájené brambory do většího hrnce s vodou. Vařte 12 až 15 minut do měkka, na poslední tři minuty vaření přidejte brokolici a cuketu. Poté slijte a dejte bokem.

2

Rozehřejte máslo ve velké pánvi, přidejte česnek a chvilku restujte. Přisypte brambory, brokolici, cuketu, hrášek a fazole.

3

Vše okořeňte solí a pepřem, poté přisypte estragon, bazalku a oregáno.

4

Kuřecí prsa osolte a opepřete a přidejte je k zelenině. Opékejte, dokud nebudou na obou stranách dozlatova.

5

Vlijte víno a nechte minutku probublávat, poté přilijte kuřecí vývar a přiveďte směs k varu.

6

Vařte, dokud nebude kuře propečené a omáčka nezhoustne. Snižte plamen a přilijte smetanu. Promíchejte, sundejte z plotny a servírujte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fazole alla bud spencer

Losos v rajčatové omáčce

Čočkový salát s cuketou a avokádem

Rajčatová gratina s bramborami a karamelizovanou cibulí

Pečený zelný květ

Veganské dýňové risotto s lesními houbami

Brambory zapečené s rajčaty, mozzarellou a bazalkou

Domácí masová pomazánka

Pikantní hořčičná marináda s česnekem a bazalkou

Tátův bezchybný vepřový guláš

Vysokoproteinový čokoládový dort z dýně a bez mouky

Svíčková omáčka bez mouky