Losos pečený s rajčaty, zelenými fazolkami a pestem

Recept, který zvládnete za chvilku a s mimořádnou lehkostí. V jednom kroku totiž upečete lososa již se zeleninovou přílohou a pestem, které ke všemu velmi pěkně přilne. Jídlo, které je rychlé, zdravé a dietní zároveň. 🙂
  • Čas přípravy: 40 minut
  • Porce: 4

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 filety lososa, bez kůže
  • 600 g zelených fazolek
  • 3 lžičky olivového oleje
  • sůl a pepř na dochucení
  • 4 lžíce pesta
  • 4 lžičky šťávy z citrónu
  • 550 g cherry rajčátek, rozkrojených na poloviny

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Přiveďte k varu hrnec s vodou. Vařte fazolky přibližně 3 minuty doměkka, poté slijte. Poté smíchejte fazolky s dvěma lžičkami olivového oleje, solí a pepřem dle chuti rozdělte je na 4 archy alobalu. Na ně položte filety potřené pestem a polité citrónovou šťávou.

2
3

Promíchejte rajčata s lžičkou olivového oleje a lehce posolte. Rozprostřete na pesto a vše zabalte do alobalu tak, aby vznikl úhledný balíček. Nebalte příliš “natěsno”, aby mohla unikat pára při pečení.

4

Položte balíčky na plech a pečte přibližně 20 až 28 minut, nebo dokud nebude losos propečený.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pikantní sýrovo-jáhlové muffiny

Pečený losos zalitý křenovou omáčkou

Zdravé vánoční nepečené kuličky z mandlí a s kokosem

Fitness zebra koláč

Zapečené cukety plněné fazolemi,rajčaty a sýrem

Pikantní zeleninová mísa s avokádem a cizrnou

Čočkový salát s avokádem

Nadýchaný dort s ořechovým korpusem z bílků a čokoládovou polevou

Lahodné čokoládové košíčky s arašídovým máslem

Křehký hruškový koláč s mandlemi

Olive all´ascolana

Šťavnaté kuřecí stripsy s dipem