fbpx

Zamilovaná brownies s vanilkovým krémem

Delikátní brownies s červeným nádechem nenechají nikoho chladným. Navíc se skvěle doplňují s jemným vanilkovým krémem. Dávkujte opatrně, tato dobrota má sílu.

Recept na red velvet brownies s krémem

Ingredience na 16 porcí

Těsto

  • 120 g hořké čokolády
  • 165 g másla
  • 2 hrnky krupicového cukru
  • 4 velká vejce
  • 1½ hrnku hladké mouky
  • lžičku červeného (ideálně gelového) potravinářského barviva
  • 1½ lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Krém

  • 240 g krémového sýra (Philadelphie, Žervé)
  • 3 lžíce másla, změklého
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Formu o velikosti 20×20 cm vyložte alobalem a lehce vymažte.

2

Nad parou nebo v mikrovlnce rozpusťte v míse čokoládu s máslem. Vmíchejte cukr, vejce, mouku, barvivo, kypřící prášek a vanilku. Promíchejte jen tak, aby se vše spojilo.

3

Nalijte těsto do připravené formy a pečte 40 až 44 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevýjde s několika drobečky. Nechte úplně vychladnout.

4

Mezitím si připravte krém. V misce rozšlehejte máslo a krémový sýr dohladka. Přidejte cukr, vanilku a dobře promíchejte. Hotový krém natřete na vychladlé brownies.

5

Nakrájejte na čtverečky a podávejte.


  • Líbil se Vám recept?


    Italian Trulli Pak by se Vám mohla líbit i naše kuchařka se zdravými recepty, kterou jsem nedávno vydali. S touto kuchařkou budete jíst zdravě a ušetříte čas i peníze. Pošleme vám ji bez poštovného a můžete nám ji do 30 dní zdarma vrátit. 🙂

    Více informací o kuchařce




Mohlo by vás zajímat:
brownies čokoláda Bez oříšků Cukroví Dezerty Valentýn Zima

Zdroj: therecipecritic.com

Hodnocení a komentáře

Tatiana

Tatiana 29. 2. 2020

hledala jsem inspiraci na zítra, protože k nám přijde návštěva a myslím že už nemusím, tento koláček vypadá dokonale! 🙂

Odpovědět

KatieM

KatieM 16. 6. 2019

Chutnalo mi

Výborný recept, moc jsme si pochutnali 🙂 Já osobně jsem ještě ubrala trochu cukru, a i tak mi to přišlo, v kombinaci s krémem, hodně sladké 🙂 Ale to se u brownies dá očekávat 🙂 Doporučuji 🙂

Odpovědět

pro přidání komentáře