Zamilovaná brownies s vanilkovým krémem

Delikátní brownies s červeným nádechem nenechají nikoho chladným. Navíc se skvěle doplňují s jemným vanilkovým krémem. Dávkujte opatrně, tato dobrota má sílu.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto
  • 120 g hořké čokolády
  • 165 g másla
  • 2 hrnky krupicového cukru
  • 4 velká vejce
  • 1½ hrnku hladké mouky
  • lžičku červeného (ideálně gelového) potravinářského barviva
  • 1½ lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžička vanilkového extraktu
Krém
  • 240 g krémového sýra (Philadelphie, Žervé)
  • 3 lžíce másla, změklého
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

1
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu o velikosti 20×20 cm vyložte alobalem a lehce vymažte.
2
Nad parou nebo v mikrovlnce rozpusťte v míse čokoládu s máslem. Vmíchejte cukr, vejce, mouku, barvivo, kypřící prášek a vanilku. Promíchejte jen tak, aby se vše spojilo.
3
Nalijte těsto do připravené formy a pečte 40 až 44 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevýjde s několika drobečky. Nechte úplně vychladnout.
4
Mezitím si připravte krém. V misce rozšlehejte máslo a krémový sýr dohladka. Přidejte cukr, vanilku a dobře promíchejte. Hotový krém natřete na vychladlé brownies.
5
Nakrájejte na čtverečky a podávejte.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ovesná kaše za studena

Bezlepkový makový koláč s citrónovým krémem

Video: Veganské lahodné burgery z fazolí a mrkve

Lávový dortík – nepečený šlehačkový dezert s karamelem

Čokoládový fondant

Podzimní dýňový koláč s tofu krémem

Dýňové špagety se slaninou a česnekem

Pecorino s marmeládou

Profiteroles au chocolat

Snadné jablečné muffiny s ořechy a bez přidaného cukru

„Monte Christo“ – máslový sendvič s goudou a šunkou

Sezamová pražená cizrna