Krásný mramorový koláč

Snadné a rychlé

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

 

Ingredience

  • 225 g másla
  • 225 g cukru krupice
  • 4 vejce
  • 225 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce Kakaa

Postup

1

Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Vymažte si 20cm velkou kulatou formu na koláč a dospod dejte kruh pečícího papíru.

2

Vmíchejte cukr do másla, přidejte vejce jedno po druhém. Postupně přimíchávejte mouku, prášek do pečiva, mléko a vanilkový extrakt, až bude těsto hladké.

3

Rozdělte těsto do dvou nádob. Do jedné z nich přimíchejte kakao. Na každou část těsta si vezměte jednu lžíci. Postupně přidávejte na střídačku kakaové a nekakaové těsto do formy. Jakmile bude všechno těsto ve formě, lehce ho promíchejte kouskem špejle, aby byl koláč skutečně mramorovaný.

4

Pečte v troubě asi 45 až 55 minut. Koláč je hotový v momentě, kdy špejle, kterou zapíchnete do jeho středu, vyjde ven čistá (ne ulepená od těsta). Vyklepněte na talíř a nechte vychladnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Recept na citrónové „opičí“ buchty

Opilé jahody v červeném víně

Hrníčkový koláč ze špaldové mouky

Velikonoční nádivka po vegansku

Bezé mističky s ovocem

Nepečené karamelové kokosky s hořkou čokoládou do 30 minut

Fitness tvarožník labužník

Mandlový koláč s hruškami

Banoffee – Vyhlášený banánový cheesecake s karamelem

Domácí kokosová zmrzlina

Quiche s křupavou batátovou krustou a sýrovo – špenátovou náplní

Cuketové lasagne s hovězím masem a parmezánem