Křupavé bramborové krokety s šunkou, sýrem a jarní cibulkou
Kdo vždy v restauraci miloval jako přílohu krokety? Dneska už je v jídelním lístku seženete málokde, ale s tímto receptem si je lehce připravíte doma. Tyto jsou navíc ozvláštněny o šunku, jarní cibulku a roztékající se sýr. :)

Ingredience na 8 porcí
- 1 kg brambor
- 1 lžička soli
- 2 lžíce mléka
- 20 g másla
- 1 vejce
- 100 g tvrdého sýru
- 100 g šunky
- jarní cibulka
- vejce na obalení
- trochu mléka
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Brambory si očistíme a dáme vařit do osolené vody, vaříme doměkka. Poté je rozmačkáme mačkadlem na brambory. Přidáme změklé máslo, sůl, mléko a vše důkladně promícháme. Necháme vychladnout.
Mezitím si na jemno nakrájíme šunku, sýr a jarní cibulku. Nakrájené suroviny přidáme k bramborové směsi a promícháme. Z bramborového těsta tvarujeme kuličky, které si obalíme ve vajíčku rozšlehaném s mlékem a poté obalíme ve strouhance.
Nyní máme dvě možnosti. Buď můžeme krokety klasicky smažit ve vysoké vrstvě oleje, a nebo pokud chcete trochu zdravější variantu - krokety upečte v troubě jen malinko pokapané olejem.
Mohlo by vás zajímat:
brambory slané recepty šunka sýr Bezlepkové Brambory Přílohy
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře