Křupavé bramborové krokety s šunkou, sýrem a jarní cibulkou

Kdo vždy v restauraci miloval jako přílohu krokety? Dneska už je v jídelním lístku seženete málokde, ale s tímto receptem si je lehce připravíte doma. Tyto jsou navíc ozvláštněny o šunku, jarní cibulku a roztékající se sýr. :)

Karolína

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce mléka
  • 20 g másla
  • 1 vejce
  • 100 g tvrdého sýru
  • 100 g šunky
  • jarní cibulka
  • vejce na obalení
  • trochu mléka
  • strouhanka na obalení
  • olej na smažení

Postup

1

Brambory si očistíme a dáme vařit do osolené vody, vaříme doměkka. Poté je rozmačkáme mačkadlem na brambory. Přidáme změklé máslo, sůl, mléko a vše důkladně promícháme. Necháme vychladnout.

2

Mezitím si na jemno nakrájíme šunku, sýr a jarní cibulku. Nakrájené suroviny přidáme k bramborové směsi a promícháme. Z bramborového těsta tvarujeme kuličky, které si obalíme ve vajíčku rozšlehaném s mlékem a poté obalíme ve strouhance.

3

Nyní máme dvě možnosti. Buď můžeme krokety klasicky smažit ve vysoké vrstvě oleje, a nebo pokud chcete trochu zdravější variantu - krokety upečte v troubě jen malinko pokapané olejem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cizrnová polévka

Pistáciové dortíky s malinami

Dukátové buchtičky s domácím vanilkovým krémem

Mangový sorbet

Kakaovo čokoládový mugcake

Pečená zelenina s pohankou a bulgurem

Sladké jáhlové kuličky s kokosem a oříšky

Nízkotučné cuketové brownies

Čokoládový koláč z červené řepy

Veganský pastýřčin koláč

„Monte Christo“ – máslový sendvič s goudou a šunkou

Těstoviny Penne s brokolicí, smetanou a parmazánem