Ovesné tartaletky s rebarborou – bez mouky

Tyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 100g ovesných vloček
  • 100g mletých ovesných vloček
  • banán (váha bez slupky 80-100g)
  • 100g másla
  • 20g kokosového cukru
  • lžička vinného kamene
  • 2 drcené hřebíčky
  • špetka skořice

Náplň:

  • 350g oloupané rebarbory
  • 50g kokosového cukru
  • ½ vanilkového lusku
  • badyán

Postup

1

Suché přísady na těsto smíchejte, pak přidejte rozmačkaný banán a spolu s máslem vypracujte v celistvou hmotu. Dejte zachladit, aby se s ní pak lépe pracovalo a nelepila. Na náplň rozkrájejte rebarboru a mírně povařte spolu s cukrem, semínky vanilkového lusku a badyánem. Jen tak, aby změkla.

2

Nechte vystydnout. Formy na tartaletky/ koláčky vyložte pečícím papírem. Ze 2/3 těsta vytvořte korpusy – vmačkejte je do forem, uhlaďte a dejte na 175°C zapéct na 15min. Poté je poklaďte rebarborou a rozdrobte zbývající část těsta.

3

Pečte při stejné teplotě dalších 15-20 min.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Veganské sushi

Ovoce zapečené s vločkami a kokosem

Pšeničný salát s pikantní mrkvovou omáčkou

Halušky se zelím, tempehem a vegan brynzou

Kokosový mls

Pečená kuřecí prsa s rajčaty, cizrnou a podávaná s kořeněným jogurtovým dipem

Cuketový quiche s kozím sýrem

Švestkové knedlíky s rumovou omáčkou

Italský mandlový koláč sbrisolona

Svěží fenyklový salát

Celozrnné bagety s pohankou

Křehké podmáslové sušenky s medem bez rafinovaného cukru