fbpx

Mandlové kuličky, které dostanou každého mlsouna

Snadný recept na chutné a originální mandlové koláčky, které potěší všechny mlsné jazýčky 🙂

mandle 1

Ingredience na 40 porcí

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 200 g neloupaných mandlí
  • 100 g cukru moučka
  • 3 žloutky

Postup

Celkový čas přípravy: 80 min

1

Nejprve si nasekáme (např. pomocí kuchyňského robotu) mandle na jemno.

2

Pokud chceme pokračovat s přípravou těsta v domácím robotu, přidáme k mandlím ostatní suroviny a mícháme. Pokud však připravujeme těsto v míse a vlastními silami, nejprve rozmícháme žloutky s cukrem, následně přidáme rozehřáté máslo a na závěr vmícháme mouku a hněteme.

3

Po zdárném hnětení nám vznikne tužší, drolící se hmota, to je v pořádku. Takto připravenou hmotu dáme minimálně na hodinu do lednice, doporučuji však nechat těsto odležet 24 hodin.

4

Poté z odleženého těsta začneme připravovat malé kuličky, které budeme jednu vedle druhé ukládat na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Důležité je, aby byl celý plech či zapékací mísa pokrytá kuličkami. Pokud těsto nevyjde, musí se z větších kuliček připravit kuličky menší.

5

Poté co máme kuličky rozprostřené po celém plechu, můžete péct. Ideální je teplota 180° a pečeme po dobu 45 minut. Dobrou chuť!

Postup

Krok 1 Nejprve si nasekáme (např. pomocí kuchyňského robotu) mandle na jemno.

mandle 2

Krok 2 Pokud chceme pokračovat s přípravou těsta v domácím robotu, přidáme k mandlím ostatní suroviny a mícháme. Pokud však připravujeme těsto v míse a vlastními silami, nejprve rozmícháme žloutky s cukrem, následně přidáme rozehřáté máslo a na závěr vmícháme mouku a hněteme.

mandle 3

Krok 3 Po zdárném hnětení nám vznikne tužší, drolící se hmota, to je v pořádku. Takto připravenou hmotu dáme minimálně na hodinu do lednice, doporučuji však nechat těsto odležet 24 hodin.

mandle 4

Krok 4 Poté z odleženého těsta začneme připravovat malé kuličky, které budeme jednu vedle druhé ukládat na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Důležité je, aby byl celý plech či zapékací mísa pokrytá kuličkami. Pokud těsto nevyjde, musí se z větších kuliček připravit kuličky menší.

 

mandle 5

Krok 5 Poté co máme kuličky rozprostřené po celém plechu, můžete péct. Ideální je teplota 180° a pečeme po dobu 45 minut. Dobrou chuť!

mandle 6
mandle 7

Mohlo by vás zajímat:
domácí recepty mandle

Zdroj: blog.giallozafferano.it

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře