Mandlové kuličky, které dostanou každého mlsouna

Snadný recept na chutné a originální mandlové koláčky, které potěší všechny mlsné jazýčky 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1 Nejprve si nasekáme (např. pomocí kuchyňského robotu) mandle na jemno.

Mandlové kuličky, které dostanou každého mlsouna

Krok 2 Pokud chceme pokračovat s přípravou těsta v domácím robotu, přidáme k mandlím ostatní suroviny a mícháme. Pokud však připravujeme těsto v míse a vlastními silami, nejprve rozmícháme žloutky s cukrem, následně přidáme rozehřáté máslo a na závěr vmícháme mouku a hněteme.

Mandlové kuličky, které dostanou každého mlsouna

Krok 3 Po zdárném hnětení nám vznikne tužší, drolící se hmota, to je v pořádku. Takto připravenou hmotu dáme minimálně na hodinu do lednice, doporučuji však nechat těsto odležet 24 hodin.

Mandlové kuličky, které dostanou každého mlsouna

Krok 4 Poté z odleženého těsta začneme připravovat malé kuličky, které budeme jednu vedle druhé ukládat na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Důležité je, aby byl celý plech či zapékací mísa pokrytá kuličkami. Pokud těsto nevyjde, musí se z větších kuliček připravit kuličky menší.

Mandlové kuličky, které dostanou každého mlsouna

Krok 5 Poté co máme kuličky rozprostřené po celém plechu, můžete péct. Ideální je teplota 180° a pečeme po dobu 45 minut. Dobrou chuť!

Mandlové kuličky, které dostanou každého mlsouna

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 200 g neloupaných mandlí
  • 100 g cukru moučka
  • 3 žloutky

Postup

1

Nejprve si nasekáme (např. pomocí kuchyňského robotu) mandle na jemno.

2

Pokud chceme pokračovat s přípravou těsta v domácím robotu, přidáme k mandlím ostatní suroviny a mícháme. Pokud však připravujeme těsto v míse a vlastními silami, nejprve rozmícháme žloutky s cukrem, následně přidáme rozehřáté máslo a na závěr vmícháme mouku a hněteme.

3

Po zdárném hnětení nám vznikne tužší, drolící se hmota, to je v pořádku. Takto připravenou hmotu dáme minimálně na hodinu do lednice, doporučuji však nechat těsto odležet 24 hodin.

4

Poté z odleženého těsta začneme připravovat malé kuličky, které budeme jednu vedle druhé ukládat na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Důležité je, aby byl celý plech či zapékací mísa pokrytá kuličkami. Pokud těsto nevyjde, musí se z větších kuliček připravit kuličky menší.

5

Poté co máme kuličky rozprostřené po celém plechu, můžete péct. Ideální je teplota 180° a pečeme po dobu 45 minut. Dobrou chuť!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jehněčí kofty s celozrnnými plackami a okurkovým dipem

Nejvláčnější perník na světě!

Borůvkový tvarožník

Bramborové klínky pečené s čedarem a slaninou + avokádový dip

Podplameník – slovenský slaný koláč se slaninou a cibulkou

Jablková štrúdľa

Quiche se zeleninou

Nízkokalorické palačinky

Marmeládové knoflíčky

Ricciarelli – křehké mandlové cukroví bez lepku

Penne s houbami a pancettou

Karamelové košíčky