Postup
Krok 1 Nejprve si nasekáme (např. pomocí kuchyňského robotu) mandle na jemno.
Krok 2 Pokud chceme pokračovat s přípravou těsta v domácím robotu, přidáme k mandlím ostatní suroviny a mícháme. Pokud však připravujeme těsto v míse a vlastními silami, nejprve rozmícháme žloutky s cukrem, následně přidáme rozehřáté máslo a na závěr vmícháme mouku a hněteme.
Krok 3 Po zdárném hnětení nám vznikne tužší, drolící se hmota, to je v pořádku. Takto připravenou hmotu dáme minimálně na hodinu do lednice, doporučuji však nechat těsto odležet 24 hodin.
Krok 4 Poté z odleženého těsta začneme připravovat malé kuličky, které budeme jednu vedle druhé ukládat na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Důležité je, aby byl celý plech či zapékací mísa pokrytá kuličkami. Pokud těsto nevyjde, musí se z větších kuliček připravit kuličky menší.
Krok 5 Poté co máme kuličky rozprostřené po celém plechu, můžete péct. Ideální je teplota 180° a pečeme po dobu 45 minut. Dobrou chuť!