Na trošce oleje si krátce v tlakovém hrnci opečeme nakrájenou jarní cibulku (nakrájenou na kolečka, pouze bílá část). Poté přidáme na kostičky nakrájenou bramboru a mraženou kukuřici. Zalijeme vývarem, tak aby byla kukuřice zcela ponořena. Uzavřeme tlakový hrnec a přivedeme k varu. Vaříme cca 10 minut.
Opatrně hrnec otevřeme a kukuřici rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Osolíme a opepříme. S ohledem na slupky kukuřice, které se mixérem úplně nerozmixují, doporučiji polévku ještě propasírovat.
Krutony si uděláme tak, že na kostičky nakrájíme toastový chleba, koriandr a medvědí česnek si nasekáme. Na plech vyložený pečícím papírem dáme kostičky toastového chleba, pokapeme olivovým olejem a posypeme bylinkami a vše rukama promícháme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 10 minut.
Polévku podáváme s koriandrovými krutony, posypanou trochou nasekaného koriandru a případně se lžičkou smetanového sýra.