fbpx

Červené kedlubnové zelí

Jednou jsem se snažila uvařit červené zelí bez cukru a nebylo to ono. Pak jsem zjistila, že se dá červené zelí nahradit výbornou kombinací červené řepy a kedlubny. Na tento recept nedám dopustit a má úspěch i u nepaleo návštěv. :-)

Červené kedlubnové zelí

Ingredience na 4 porce

  • 2 větší červené řepy
  • 2 kedlubny
  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 2 lžíce balsamica
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce kmínu
  • 300 ml vody

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

řepu a kedlubnu zbavíme slupky a nastrouháme

2

na sádle obděláme na kostičky nakrájenou cibuli

3

do hrnce přidáme nastrouhanou řepu a kedlubnu společně s dalšími ingrediencemi a dusíme do změknutí (cca 45 minut)

4

výborně se hodí například k pečené kachně

Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové Paleo Přílohy

Hodnocení a komentáře

Eva Hemmerová

Eva Hemmerová 13. 1. 2016

Přijde mi trochu jako výsměch řadit recept s kachnou na hlavní fotce do veganských receptů.. nehledě na to, že i sám recept na zelí obsahuje sádlo.

Odpovědět

All The Paleo

All The Paleo (autor) 13. 1. 2016

Fotku samotnýho zelí nemám, jen tuhle. Kategorie změním, neuvědomila jsem si to, veganství je mi dost cizí, takže je možný, že se občas netrefím. Děkuju za upozornění.

Odpovědět

Eva Hemmerová

Eva Hemmerová 14. 1. 2016

V pořádku. Je to v podstatě snadné: Vegetariánské recepty jsou bez masa (tedy i bez sádla, šunky, salámu i dalších polotovarů), veganské recepty nesmí obsahovat nic živočišného – kromě masa tedy ani mléko a mléčné výrobky (jogurty, smetany, sýry…), vejce a produkty z nich (vaječné těstoviny, šmakoun…) a ani med.

Odpovědět

All The Paleo

All The Paleo (autor) 14. 1. 2016

Děkuji za objasnění, ten med je opravdu zajímavý, to by mě nenapadlo, i když je to v podstatě živočišný produktu. 🙂

Odpovědět

pro přidání komentáře