Ostružinová bublanina

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Ingredience na cca 6 středně velkých zapékacích misek nebo jednu dortovou formu o průměru cca 20–22 cm:

  • 0,5 hrnku polohrubé mouky
  • 0,5 hrnku hladké špaldové mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 0,5 hrnku třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 0,5 hrnku vlažného mléka
  • 2 hrsti ovoce podle chuti – já zvolila ostružiny
  • moučkový cukr na posypání
  • máslo na vymazání formiček
  • hrubou mouku na vysypání

Postup

1

Troubu předehřejeme na 160 °C a formy vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

2

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, z kterých ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s vanilkovým extraktem a cukrem do pěny. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec mléko. Vše zpracujeme ve vláčné těsto a nakonec přidáme sníh, stěrkou opatrně zapracujeme. Na dno zapékacích mističek dáme cca dvě lžíce těsta, posypeme ostružinami, zalijeme těstem do 2/3 formiček a nahoru opět poklademe ovocem. A takhle naplníme všechny formy.

3

Dáme do trouby a pečeme cca 20–30 minut, po vyndání necháme dokonale vychladnout a poté posypeme moučkovým cukrem. A podáváme buď rovnou ve formičkách, nebo můžeme i vyklopit a pak až pocukrovat.

Poznámka

Pokud máte rádi sladší recepty, klidně přidejte trochu cukru nebo nahraďte bílým, který je o něco sladší. Já preferuji menší sladkost, kde vyniknou kyselejší druhy ovoce.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Seitan s rajčatovou omáčkou

Slunečnicové uzly

Celozrnné lívance s banánem

Špagety s dýňovou omáčkou a zeleninou

Kuře po cikánsku

Jemný koláč s ořechovou náplní a medem

Slaná špaldová hvězda

Paprikový salátek tří barev s lososem

Zapečené conchiglioni s ricottou a špenátem

Jablkové řezy

Jednoduché cukroví – Ruské čajové sušenky

VIDEORECEPT: Zapečené plněné brambory