Bezlepkový Sachr dort

Tento dort, jsem kdysi našla na internetu. Máme ho moc rádi, protože je zdravější, než dort z normální mouky :)

Eva Čejková

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • špetka soli
  • 80 g cukru moučka
  • 80 g cukru krupice
  • 6 ks vajec
  • 160 g změklého másla
  • 160 g bezlepkové směsi Jizerka
  • 160 g hořké čokolády (s vysokým obsahem kakaa)
  • 1 sáček kypřícího prášku

Náplň

  • švestková povidla

Poleva

  • 250 g hořké čokolády
  • 50 g másla

Postup

1

Předehřejeme troubu na 175 stupňů , plynovou na střední stupeň.

2

160 g měkkého másla ušleháme s 80 g moučkového cukru do pěny

3

Ze 6 vajec oddělíme bílky od žloutků.

4

Připravíme si nádoby na vodní lázeň, v ní rozpustíme čokoládu.

5

Rozpuštěnou čokoládu postupně vmícháme do máslové pěny. Přidáme 6 žloutků a opět vyšleháme do hladka.

6

Do těsta prosejeme 160 g Jizerky společně s kypřícím práškem a důkladně promícháme.

7

Z 6 bílků, krupicového cukru a špetky soli vyšleháme šlehačem tuhý sníh.

8

Překládáním smícháme těsto se sněhem dokud se nám nespojí.

9

Těsto překládejte tak dlouho, dokud nevidíte žádný bílý sníh.

10

Vymažeme a vysypeme si formu na dort ,hotové těsto do něj vlijeme. Jakmile je všechno těsto ve formě tak celou formou lehce zahýbeme, aby se rovnoměrně rozmístilo po celé formě.

11

Pečeme dokud se nám na špejli nelepí drobky.

12

Upečený dort necháme vychladnout, rozkrojíme napůl a namažeme švestkovými povidly.

13

Ve vodní lázni rozpustíme 50 g másla s 250 g čokolády a dort jí celý potřeme. Necháme minimálně 12 hodin v lednici ztuhnout.

14

Servírujeme zdobené šlehačkou

Poznámka

Na celý dort je nejlepší 70% čokoláda.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mandlové brownies bez mouky

Medovníkové kuličky

Video: Speciální vepřová žebra pečená v Coca cole

Fitness oběd: Zapečený květák s česnekem a parmezánem

Křupavé spirálové hranolky s chilli a česnekem

Muffiny se špenátem

Květák s houbami a zakysankou

Houbovo-krémové penne

Intenzivně čokoládové kostky s ořechy

Cukroví máčené v čokoládě – medové rohlíčky

Bezlepkové jablečné jáhlové lívanečnky

Video: Lahodný krémový tiramisu cheesecake