Ingredience
Korpus
- 1 hrnek hladké mouky
- ½ hrnku jemně namletých pekanových nebo vlašských ořechů
- 55 g rozpuštěného másla
Vrstvy
- 240 g krémového sýra (Philadelphia, Žervé)
- 2.5 hrnku vyšlehané smetany
- 4 sáčky citrónového pudinku, uvařené s mlékem
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 3 hrnky mléka
- 1 hrnek moučkového cukru
- 3 lžíce jemně nasekaných pekanových nebo vlašských ořechů
Postup
Krok 1
Smíchejte ingredience na těsto a natlačte vzniklou směs do formy o velikosti 20 x 30 cm. Pečte na 180 °C přibližně 15 minut. Nechte úplně vychladnout.Krok 2
V míse promíchejte krémový sýr, cukr a hrnek našlehané smetany dohlaka. Rozetřete na korpus.Krok 3
Promíchejte vlažný pudink s citrónovou šťávou a naneste na první vrstvu.
Krok 4
Třetí vrstvu vytvořte ze zbylé šlehačky a posypte ořechy. Vložte do lednice aspoň na 4 hodiny před servírováním.