Třívrstvé citónové řezy se smetanou a vlašskými ořechy

Delikátní řezy, na které budete ještě dlouho vzpomínat. :) Ve středu se nachází intenzivní citrónový krém a vše završuje nadýchaná peřinka ze smetany, posypaná nasekanými ořechy. Výhodou tohoto moučníku je to, že pečete pouze korpus, vše ostatní již zvládnete bez pomoci trouby a opravdu rychle.

Vladimír

Autor

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 1 hrnek hladké mouky
  • ½ hrnku jemně namletých pekanových nebo vlašských ořechů
  • 55 g rozpuštěného másla

Vrstvy

  • 240 g krémového sýra (Philadelphia, Žervé)
  • 2.5 hrnku vyšlehané smetany
  • 4 sáčky citrónového pudinku, uvařené s mlékem
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 3 hrnky mléka
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 3 lžíce jemně nasekaných pekanových nebo vlašských ořechů

Postup

Krok 1

crust-for-lemon-delight-dessert

Smíchejte ingredience na těsto a natlačte vzniklou směs do formy o velikosti 20 x 30 cm. Pečte na 180 °C přibližně 15 minut. Nechte úplně vychladnout.Krok 2

IMG_8285-copy

V míse promíchejte krémový sýr, cukr a hrnek našlehané smetany dohlaka. Rozetřete na korpus.Krok 3

Promíchejte vlažný pudink s citrónovou šťávou a naneste na první vrstvu.

IMG_8299-copy

Krok 4

Třetí vrstvu vytvořte ze zbylé šlehačky a posypte ořechy. Vložte do lednice aspoň na 4 hodiny před servírováním.

IMG_8325-copy
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Gnocchi s pancettou a bazalkou

Kuřecí, smetanová omáčka, rýže, zelenina

Linecké citronové cukroví

Okurková limonáda

Bůček po asijsku

Slaná cuketová buchta plná sýra a slaniny

Mandlové linecké s malinovou marmeládou

Sýrové sušenky

Makovec

Jarní závitky se špenátem a avokádem

Lahodné řezy ve stylu tyčinek Snickers

Zapečené brambory se zelím