Třívrstvé citónové řezy se smetanou a vlašskými ořechy
Delikátní řezy, na které budete ještě dlouho vzpomínat. 🙂 Ve středu se nachází intenzivní citrónový krém a vše završuje nadýchaná peřinka ze smetany, posypaná nasekanými ořechy. Výhodou tohoto moučníku je to, že pečete pouze korpus, vše ostatní již zvládnete bez pomoci trouby a opravdu rychle.

Potřebujeme
Korpus
- 1 hrnek hladké mouky
- ½ hrnku jemně namletých pekanových nebo vlašských ořechů
- 55 g rozpuštěného másla
Vrstvy
- 240 g krémového sýra (Philadelphia, Žervé)
- 2.5 hrnku vyšlehané smetany
- 4 sáčky citrónového pudinku, uvařené s mlékem
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 3 hrnky mléka
- 1 hrnek moučkového cukru
- 3 lžíce jemně nasekaných pekanových nebo vlašských ořechů
Postup
Krok 1
Smíchejte ingredience na těsto a natlačte vzniklou směs do formy o velikosti 20 x 30 cm. Pečte na 180 °C přibližně 15 minut. Nechte úplně vychladnout.Krok 2
V míse promíchejte krémový sýr, cukr a hrnek našlehané smetany dohlaka. Rozetřete na korpus.Krok 3
Promíchejte vlažný pudink s citrónovou šťávou a naneste na první vrstvu.
Třetí vrstvu vytvořte ze zbylé šlehačky a posypte ořechy. Vložte do lednice aspoň na 4 hodiny před servírováním.
Mohlo by vás zajímat:
Citrón ořechy pudink recepty sladké recepty smetana snadné recepty vlašské ořechy
Zdroj: happyhooligans.ca
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře