Ředkvičkový guláš

Ředkviček je stále plný záhon, tak dnes přišly na řadu ve formě guláše...

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g ředkviček
  • 3 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 1 malý rajský protlak
  • hrst hrachových vloček
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce bezlepkové sojové omáčky (Tamari)
  • 1 rovná lžíce melasy (nemáte-li, tak lžička třtinového cukru)
  • vrchovatá lžička mletého kmínu
  • vrchovatá lžička sladké papriky
  • špetka pálivé papriky
  • pepř, sůl

Postup

1

Cibuli zpěníme na oleji a postupně k ní přidáváme ředkvičky nakrájené na plátky.

2

Když začínají ředkvičky zlátnout, přidáme kmín - ten necháme rozvonět a potom přidáme rajský protlak, papriku sladkou i pálivou, pepř, sůl a prolisovaný česnek.

3

Zalijeme troškou vody - jen tak, aby bylo vše potopené, přidáme lžíci melasy, nebo lžičku třtinového cukru, sojovou omáčku a pod pokličkou dusíme 10 minut. Potom přisypeme hrst hrachových vloček a necháme ještě 5 minut dusit.

4

Podáváme s rýží.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zelenina s červenou čočkou a jáhly

Kuřecí stehna s bramborami a parmazánovou omáčkou z jedné zapékací mísy

Veganský bramborový guláš

Křehký koláč s čokoládovou náplní a šlehačkou

Cukerové brownies

Pečený zázvorový čaj s citrusy

Jednoduchý a zdravý kakaový koláč s kefírem z 5 obyčejných ingrediencí

Krůtí ptáčky

Makový dort s mascarpone

Nepečené jahodové řezy se sušenkovou krustou a šlehačkou

Letní ananasový salát s jablky a konopným semínkem

Divoká králičí svíčková