Domácí müsli

Tak domácí müsli musí vyzkoušet snad každý, protože není, kdo by si ho nezamiloval. S tím, co koupíte v obchodě se to nedá vůbec srovnat a hlavně, můžete si jej namíchat přesně podle své chuti!

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250g ovesných vloček
  • 45g   vlašských ořechů
  • 35g   mandlí
  • 35g   slunečnicových semínek
  • 35g   pohankové lámanky
  • 25g   másla(nebo oleje nějakého kvalitního)
  • 130g medu

Postup

1

Nejprve si na hrubo nasekáme mandle a ořechy.

2

Poté vše, kromě másla a medu smícháme v míse.

3

Do kastrolku dáme máslo a med a rozmícháme při nižší teplotě tak, aby se spojili, nemusí se to vařit.

4

Toto pak nalijeme na směs ovesných vloček a pořádně vše promícháme.

5

Rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem (klasický rozměr plechu.

6

Dáme do trouby a pečeme asi 20-25 minut, můžete občas prohrábnout.

7

Nakonec vyndáme z trouby a necháme vychladnout - jakmile vyndáte z trouby, bude se vám zdát, že to je sypké to musli, ale po vychladnutí ztuhne a nalamete si ho na takové ty hrudky, co znáte. :-)

Poznámka

Můžete si suroviny přidat/odebrat dle vaší chuti – i sladidla, můžete použít na spojení javorový sirup nebo i domácí marmeládu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kokosová bublanina

Rajčatová passata se zeleninou

Rajčata zapékaná s vajíčky a bylinkami

Osvěžující margarita s limetkou a cukrovým sirupem

Vláčný mrkvový dort s jemným krémem

Linecká kolečka s marmeládou

Pečený losos

Rib eye steak s houbovým ragů

Domácí křupavé bagety s dýňovými a slunečnicovými semínky

Kočkopes – kroupy s čočkou

Jahodovo-borůvkový džem

Chřestový flan s parmezánem